Nyirád újra ralikrossz Európa-bajnoki versenyt rendezne

Nagyok a célok a Vörös Katlanban: a ralikrossz és autókrossz Európa-bajnokságát fogadná a pálya, emellett több magyar bajnokit és amatőr versenyeket is tartanának Nyirádon, mondta el Kárai Tamás, a pálya egyik új tulajdonosa.

Két kimaradt év után 2021-ben újra fogadta a Ralikrossz Országos Bajnokságot a Nyirád Racing Center: a Vörös Katlanban tartották a szezon utolsó fordulóját november 6-7-én. A versenynaptárba való visszatérés hátterében a pálya tulajdonosváltása áll.

Az egyik új tulajdonos nem más, mint Kárai Tamás, aki negyedik magyar bajnoki címét éppen Nyirádon biztosította be. Ő árult el részleteket a jövőre vonatkozó, nagy tervekről az Autósport és Formula Magazinnak.

„A barátaimmal együtt, akikkel megvettük ezt a pályát, nagyon sok versenyt szeretnénk rendezni rajta. Megkerestek, hogy Európa-bajnoki futamot rendeznének a ralikrosszban. Szeretnénk autókrossz Európa-bajnoki versenyt rendezni, több magyar bajnoki futamot, valamint amatőr versenyeket is tartani, mert az amatőr szegmenst is fontos megcélozni” – tudtuk meg Kárai Tamástól.

„Nagyon sok versenyző van a szakágban, a szezonzárón is majdnem 120-an indultak, az amatőrben 100 feletti indulók vannak. Bízunk benne, hogy minél többen el fognak jönni versenyzőként és nézőként is, hogy megismerjék ezt a jó pályát, ezeket a versenyautókat és magát a ralikrosszt” – folytatta Kárai.

A Ralikrossz Európa-bajnokság utoljára 2013-ban versenyzett a pályán. 2014-től kezdve az Eb kategóriái a világbajnokság versenyhétvégéin szerepelnek, de a jövőben a két sorozat várhatóan külön utakra fog lépni, ami megnyithatja az utat Nyirád előtt. Az Autókrossz Európa-bajnokságnak ugyancsak szokásos helyszíne volt a Katlan, egészen 2018-ig.

Related posts

Leave a Comment