Szabó Krisz legalább egy dobogóval zárná a szezont

A nürburgringi dupla fináléra a GRX magyar versenyzője a bajnoki cím matematikai esélyeseként érkezik, de realista marad, ezért dobogós helyezésre és mindenekelőtt döntőbe jutásra pályázik Németországban.

A szezonzáró hétvége előtt a következőképp néz ki a WRX bajnoki tabellájának első hat helyezettje: Timmy Hansen vezet 178 ponttal, a második Johan Kristoffersson 161 pontos, a harmadik Kevin Hansen 159 pontos, a negyedik Niclas Grönholm 149 pontos, az ötödik Szabó Krisztián 127 pontos, a hatodik Kevin Abbring 97 pontos. Mivel a Nürburgringen szombaton és vasárnap is egy-egy önálló bajnoki fordulót rendeznek, még 60 pont szerezhető meg, tehát az első öt helyezett Szabóval bezárólag matematikai esélyes.

„Igaz, hogy matematikailag még van esélyem a bajnokság megnyerésére, de ha realista vagyok, akkor már nincs igazán esély, hogy elsőként végezzek idén” – idézi a WRX hivatalos oldala Szabó Kriszt.

A bajnokság ötödik helyezettjének célja így az, hogy jó eredménnyel búcsúztassa a szezont, és pályafutása első, Spa-Francorchamps-ban elért dobogójához újabb top 3-as eredményt adjon:

„Jó szezonom volt, boldog vagyok, hogy az összes döntőben szerepeltem. Bevallom, hogy több dobogóban bíztam, de ez változhat Németországban. Remélem, legalább egyszer elérem a dobogót ezen a hétvégén, de a fő célom az, hogy én legyek az egyik versenyző, aki az összes döntőben részt vett” – mondta Szabó.

Related posts

Leave a Comment