Bízik a döntőbe jutásban Kárai Tamás a vb-szezonzárón

A friss négyszeres magyar bajnok és az Eb hetedik helyezettje az év utolsó megmérettetéseként rajthoz áll a világbajnokság hétvégi dupla fordulóján a Nürburgringen.

Kárai Tamás Európa-bajnoki szezonját rendszerint kiegészíti egy-két vb-szerepléssel: legutóbb a 2021-es idénynyitón, Barcelonában indult, ahol elődöntőben szerepelt, csakúgy, mint a 2020-as szezon szintén a spanyol pályán tartott versenyén. Ez a két top 12-es helyezés legjobb eredménye a WRX-ből. November 27-28-án a Nürburgringen – ahol két lehetősége is lesz, hiszen dupla fordulót tartanak – megjavítaná az egyéni legjobbat.

„A világbajnoki futamoktól mindig annyit várok, hogy bekerüljünk az elődöntőbe. Utána egy kis szerencsével akár a döntőbe is be tudunk kerülni. Én bízom benne, hogy döntősök tudunk lenni, mivelhogy elég extrém körülmények várhatók” – mondta el a jól ismert Audi S1-gyel induló Kárai előzetesen a német szereplésről.

Melyek ezek a számára kedvező körülmények? „Szerintem sokkal hidegebb lesz, a többi versenyző sem tudott úgy felkészülni, mint általában, mivel ezen a vadonatúj pályán még nem ment senki. Nekem ezek a körülmények jobban fekszenek, közelebb tudok lenni az élmezőnyhöz. Van jó pár olyan versenyző, akivel szerintem partiban tudunk lenni a hétvégén” – sorolta a magyar bajnok.

Erős mezőnyben kell a legjobb 6 közé verekednie magát hétvégén: a Nürburgringre 14-en neveztek be, ami a barcelonai nyitányt leszámítva, ahol 16-an voltak, a szezon legnagyobb létszáma. Köztük két magyar is lesz, Kárai Tamás mellett Szabó Krisztián, aki dobogós helyezéssel búcsúztatná az évet.

Related posts

Leave a Comment