A vb-cím várományosai: Hansen, Kristoffersson és Hansen

Matematikailag még a tabella ötödik helyén álló Szabó Krisztián is lehet világbajnok, de reálisan három versenyzőnek van esélye arra, hogy 2021-ben elhódítsa a WRX trófeáját. Ezt mondták ők a németországi szezonzáró előtt.

Timmy Hansen vezeti a bajnokságot 178 pontjával, 17 ponttal Johan Kristoffersson és 19-cel öccse, Kevin Hansen előtt. A Nürburgring dupla fordulóján 60 pont szerezhető, így Hansen előnye nem nevezhető kényelmesnek.

„Magas lesz a tét ezen a hétvégén, de a megszokott önmagam fogom adni, a megszokott módon közelítem meg” – beszélt hozzáállásáról a 2019-es világbajnok Timmy Hansen az fiaworldrallycross.com-nak. „Nem lesz taktika, nem lesz extra bedobás, úgy fogok versenyezni, ahogy mindig szoktam, próbálok gyorsan, okosan és túl sok kockázat vállalása nélkül menni. Az ember csak rosszabbul teljesíthet, ha újragondolja a mentalitását egy bajnoki döntőre. A második világbajnoki címért menni sokkal jobb érzés, mint az elsőért volt 2019-ben. Sokkal nyugodtabbnak érzem magam idén, talán az is számít, hogy két évvel idősebb lettem!”

Szokatlan a helyzet Johan Kristoffersson számára, aki utóbbi három próbálkozása alkalmával, 2020-ban, 2018-ban és 2017-ben uralta a mezőnyt. A 2021-es talán pályafutása legpechesebb szezonja, amit jól tükröz, hogy két győzelmén kívül csak egyszer volt dobogón – technikai hibák, büntetések álltak az útjába. Így most egy új pozícióban, üldözőként pályázik negyedik vb-címére.

„A szezon kezdetén az volt a célunk, hogy az utolsó versenyre bajnoki esélyesként érkezzünk, és itt is vagyunk” – mondta Kristoffersson a széria hivatalos oldalának. „Összességében nézve jó szezonunk volt. Beletelt egy kis időbe, amíg megtanultam az Audit, de tekintve, hogy új csapattal, kezdtem, úgy vélem, a dolgok elég jól alakultak. Barcelonában rögtön gyorsak voltunk, de bizonyos okokból pontokat buktunk a szezon közben. Jobban szerettünk volna ennél kedvezőbb pozícióban érkezni az utolsó versenyre, de ez már a múlt, mindent beleadunk az utolsó két fordulón.”

Kevin Hansen inkább kívülálló ebben a csatában: bár két ponttal áll Kristoffersson mögött, ő vélhetően bátyját fogja segíteni. Saját esélyeit viszont nem írja le teljesen.

„Harmadik helyen érkezni a fináléra a bajnoki harcban és arra játszani, hogy történjenek dolgok, nem új helyzet számomra. Most kicsit jobban le vagyok maradva, mint 2019-ben voltam, de akkor sokat megtanultam. Jobban fogom élvezni a helyzetet ezúttal, miközben igyekszem a legjobbamat nyújtani magam és a teljes csapat számára, hogy stílusosan fejezzem be az évet. A szezonomat tízből nyolcra értékelném. Kissé visszavetett, hogy Rigában nem volt meg a tempóm, ért balszerencse itt-ott, de összességében úgy érzem, ez a legjobb szezonom tiszta teljesítmény és az autó kiaknázása szempontjából” – mondta Kevin Hansen.

Related posts

Leave a Comment