Timmy Hansen igazságtalannak érzi a büntetéseket

A 2019-es világbajnok 17 pontos előnyt adott el a szezonzáró hétvégén – három különböző büntetésből kifolyólag –, így a fő esélyes csak második helyen zárta az évet. Sportszerűen elismeri a negyedik vb-címét megszerző Johan Kristoffersson teljesítményét, de úgy véli, tőle elvették a lehetőséget, hogy nyerjen.

„Ez egy fantasztikus szezon volt: sok siker kijárt nekünk és nagy csatákat vívtunk. Mindent beleadtunk a legvégéig, de most kicsit igazságtalannak érződik, mennyi büntetést és mekkorákat kaptunk a hétvége folyamán. Ez megfosztott minket a lehetőségektől, hogy elvégezzük a feladatunkat, és természetesen nem értek egyet az ítéletek kimenetelével” – kezdte nyilatkozatát a vesztes, aki 2019-ben pontazonossággal, győzelmek száma alapján lett világbajnok, most pedig pontosan ugyanilyen körülmények között veszített.

„Johan fantasztikus munkát végzett Németországban. Tudta, hogy meg kell nyernie mindent, és remek teljesítményt húzott elő. Ha az ember veszít, szerintem így kell megtörténnie. Nagyszerű sporteredményt ért el” – beszélt elismerően a nagy ellenfélről, Johan Kristofferssonról, aki a szezon során végig hátrányosabb helyzetben volt, innen szerezte meg negyedszer is a világbajnoki címet.

„Vasárnap mi is a legjobb formánkban voltunk, mindent megtettünk, amit tudtunk és kellett. Végül egyenlő pontszámmal végeztünk, ez pedig mindent elmond a szezon történetéről. Johan balszerencsés volt, amikor mi jól mentünk és csapatként sorozatban három versenyt megnyertünk egy-kettes eredménnyel. A szezon vége felé aztán nekünk is kijárt a balszerencséből. Pokoli sztori volt, ami jót tesz a sportnak. Büszke vagyok erre a szezonra és a saját teljesítményre a Nürburgringen, ahogyan a csapatomra és a családomra is. Már a jövőbe tekintek” – mondta a svéd, aki a Team Hansennel a csapatbajnoki címet megszerezte 2021-ben.

Fotó: WYN Pictures

Related posts

Leave a Comment