Szabó Krisztián lett az év legjobb versenyzője a TOP50 listán

Először zárta ralikrosszos a TOP50 magyar autóversenyző ranglistát: az Autósport évkönyv készítői a világbajnokság ötödik helyezettjét találták a szezon legjobbjának. A szakág számos másik magyar képviselője is meg található a rangsorban.

A TOP50 lista egyedülálló olyan tekintetben, hogy a különböző szakágakban nemzetközi és hazai porondon szereplő versenyzők között állít fel rangsort az adott év teljesítményét tekintve, 2015 óta minden évben. Szabó Krisztián többször is második vagy harmadik helyen végzett Európa-bajnoki címei és vb-szereplése révén, 2021-ben viszont első alkalommal a dobogó legfelső fokára helyezték a ranglista készítői, az Autósport évkönyv készítésében közreműködő szakújságírók, kikérve a különböző szakágak képviselőinek véleményét. Szabó Krisz szerezte meg Magyarország első dobogós helyeit a ralikrossz vb-szintjén, olvasható a helyezés indoklásában.

Szabó a rali és pályaversenyzés legjobbjait előzte meg: a rali-Európa-bajnoki ötödik helyezett Herczig Norbert, a kamion Európa-bajnok Kiss Norbert, a WTCR-futamgyőztes Michelisz Norbert és magyar ralibajnok Hadik András végzett az első ötben.

Ami a ralikrossz képviselőit illeti, az első 10-ben, a hetedik helyen végzett még Kárai Tamás, a magyar bajnokság első és Európa-bajnokság hetedik helyezettje. 12. lett Benyó Máté, 14. helyen végzett Luigi, a hazai SuperCars kategória második és harmadik helyezettje. Csucsu, Szíjj Zsolt, Körmöczi Balázs, Vass Zoltán, Körmöczi Gergő, Csuti Kristóf, Vámosi Tibor, Mózer Attila, Lóránt Benjámin és Laczkó Lehel is szerepelnek az 50-es listán, azaz 14 ralikrosszost találhatunk a listán.

A TOP50 része a legjobb hölgyversenyzők rangsora, ahol az Astra Kupa bajnoki címéért küzdő Nagy Kamilla második helyen végzett, valamint a 18 év alatti juniorversenyzők listája, ahol Csuti Kristóf, Lóránt Benjámin és Körmöczi Ákos találhatók előkelő helyen, a Hankook Racer Cup, MX5 Kupa és Junior Kupa ifjú bajnokai.

Related posts

Leave a Comment