Travis Pastrana a Nitro Rallycross 2021-es bajnoka

Floridában ért véget az NRX szezonja: Timmy Hansen nyerte az évzárót, a bajnok azonban Pastrana lett – a világbajnokságról ismerős forgatókönyvvel: pontegyenlőség alakult ki a végén Speeddel.

A bajnoki cím három esélyese a két Subaru-pilóta, Scott Speed és Travis Pastrana, valamint a peugeot-s Timmy Hansen volt, akik mindhárman nyertek egy-egy előfutamot Floridában. A döntő pole-pozíciója azonban Speednek jutott, a rajt utáni tülekedésben azonban Hansen vette át a vezetést – neki mindkettő Subarut meg kellett előznie, hogy esélyes maradjon.

Timmy Hansen meg is nyerte a szezonzárót, a második helyen testvérével, Kevin Hansennel, aki megbízható szárnysegédként dolgozott bátyja sikeréért. Azonban Hansenék sikere sem volt elegendő: Speed befutott harmadik, Pastrana a negyedik helyen a döntőben, ami azt jelentette, hogy Timmy Hansen 218 ponttal fejezte be a bajnokságot, míg a két Subaru 219-219 egységgel. Pontazonosság esetén a győzelmek száma döntő: Pastrana kettőt szerzett, Speed egyet, így előbbi nyerte a bajnoki címet 2021-ben.

A Nitro Rallycross a korábbi években egyetlen esemény volt: 2018-ban Timmy Hansen, 2019-ben Kevin Hansen nyerte meg a versenyt, amely 2020-ban elmaradt. Az első szezonban, 2021-ben öt versenyt tartottak az amerikai stílusú, extrém ralikrosszbajnokságban.

Related posts

Leave a Comment