Kiadták a 2022-es vb- és Eb-versenynaptárt

A helyszínek között szerepel Nyirád is – egy olyan pálya, ahol csak az Európa-bajnokság fog versenyezni, a világbajnokság nem. A vb menetrendje 12 fordulót számlál hét különböző helyszínen: vissza fog térni Dél-Afrika, legalábbis remélhetőleg.

A Motorsport Világtanács által jóváhagyott előzetes versenynaptár alapján hét fordulóból áll majd a világbajnokság: a szezon Höljesben kezdődik, majd jönnek a jól ismert pályák: a Nürburgring, Hell (ahol idén a versenyt törölték), Riga, Montalegre és Spa. A szezon a tervek szerint Dél-Afrikában zárul, ez azonban a koronavírusra vonatkozó korlátozásoktól függ, emiatt konkrét dátum sincsen a versenyre. Az első két helyszín kivételével mindenhol dupla fordulót tartanak, így jön össze a szezon 12 versenye. Az idei versenynaptárhoz képest kikerült Barcelona és Lohéac, az ikonikus francia helyszín.

Az Európa-bajnokság bizonyos helyszíneken a WRX kísérőszériája lesz, de újdonságként kap két önálló fordulót is. A magyar motorsport számára örömteli fejlemény, hogy a korábbi hír igaznak bizonyult: Nyirádon valóban Európa-bajnoki fordulót rendeznek, május 21-22-én, a szezon első állomásaként. (Ehhez még a pálya homologizációja szükséges.) Még egy helyszínen versenyez a vb nélkül a kontinenssorozat, amelyet nem neveztek meg.

Az RX1 és RX3 kategória is hat fordulón versenyez: Nyirád, a még nem bejelentett helyszín, Höljes és Montalegre közös lesz számukra, ezen kívül az RX1 Rigában és Spában, az RX3 pedig a Nürburgringen és Hellben fog szerepelni.

A Ralikrossz-világbajnokság és Európa-bajnokság 2022-es előzetes versenynaptára:

MagyarországNyirádmájus 21-22. RX1 RX3
??június 18-19. RX1 RX3
SvédországHöljesjúlius 2-3.WRXRX1RX2RX3
NémetországNürburgringjúlius 30-31.WRX RX2RX3
NorvégiaHellaugusztus 13-14.WRX RX2RX3
LettországRigaszeptember 3-4.WRXRX1RX2 
PortugáliaMontalegreszeptember 17-18.WRXRX1 RX3
BelgiumSpa-Francorchampsoktóber 8-9.WRXRX1RX2 
 Dél-AfrikaKillarneynovemberWRX   

Nyitókép: WYN Pictures

Related posts

Leave a Comment