Kristoffersson az Extreme-E-ben is bajnok pontazonossággal

A 2021-es ralikrossz-világbajnok az elektromos szériát is megnyerte Molly Taylorral párban – ráadásul ismét pontegyenlőség alakult ki és a győzelmek száma döntött.

A fő üldöző, az Lewis Hamilton nevével fémjelzett X44 párosa, Sebastien Loeb és Cristina Gutierrez tökéletes hétvégét teljesítettek az Extreme-E szezonját december 18-19-én záró Jurassic X-Prix-n: elsőként végeztek a kvalifikációs körben, majd a versenynapon is. A Nico Rosberg csapatát képviselő Johan Kristoffersson – Molly Taylor duónak azonban az időmérő második helye után elég volt a versenynap negyedik pozíciója is Dorsetben. 155-155 pontos azonosság alakult ki az élen, mivel azonban Kristofferssonék háromszor, Loebék csak egyszer nyertek, a svéd-ausztrál páros lett az Extreme-E első bajnoka.

A mezőnyben nem Kristoffersson indult egyedül ralikrosszos sztárként: a két Hansen testvér is a mezőnyben volt, a bajnoki harmadik helyért csatáztak, melyet a futamon elért második pozícióval Kevin Hansen és Mikaela-Ahlin Kottulinsky párosa biztosított be (Hansen a második fordulótól váltotta Jenson Buttont). Timmy Hansen és Catie Munnings duója negyedik lett az összetettben. Kevin gyakorlatilag mind a négy fordulón dobogóra állt, amelyen indult: bátyjának ez ötből háromszor sikerült, viszont Grönlandon győzelmet szerzett. A tabella ötödik helyén a korábbi WRX-világbajnok, Mattias Ekström végzett, akinek Jutta Kleinschmidt volt női csapattársa.

Related posts

Leave a Comment