Luigi: Fiesta lesz az idei évben

Közeleg a Ralikrossz-ob húsvéti máriapócsi nyitánya, ezért több versenyzőt is megszólaltatunk, idei terveikről és várakozásaikról. Elsőként a SuperCars tavalyi bronzérmesét, Luigit, aki 2022-ben Ford Fiestát vezet – azt az autót, amellyel Mózer Attila tavaly a világbajnokságon is indult, Luigi pedig dobogóig jutott vele a RabócsiRingen.

„Pont most intéztem a versenyautó cooler hűtőjét, most pedig a kipufogórendszerét megyek csináltatni” – válaszolt Luigi hívásunkra. „Nem terveztem idén versenyezni, de ott leszek mégiscsak, Mózer Attila Ford Fiestájával, amivel Heikkinen is ment annak idején a világbajnokságon.”

Az országos bajnokság mellett terve a nyirádi Európa-bajnoki fordulón részt venni, amelyet akár több nemzetközi szereplés követhet: „A CEZ most nincs a tervekben, mert valójában nincs ott mezőny, viszont nagyon drága koptatni az autót egy-két ellenféllel. Viszont szeretnék az Eb-n lenni. Ott leszünk Nyirádon, és ha megvolt, akkor az alapján dől el a folytatás, ahogyan ott végzek.”

Luigi apa lett a tél folyamán, ezért most a család került előtérbe számára, ez pedig kihatott versenyzéshez való hozzáállására is: a ralikrossz idén (ha már egy Fordot fog vezetni…) fieszta lesz számára.

„Talán ez lesz a legjobb évem, azért, mert a puszta élvezetért megyek majd versenyezni, nem annyira az eredményességre koncentrálok. Biztos, hogy Máriapócson 11-12-en is leszünk, szóval jó kis csaták lesznek idén!” – mondta el az RXonline-nak Luigi.

Related posts

Leave a Comment