13 fős SuperCar-mezőny áll rajthoz Máriapócson

A végleges rajtlista alapján kitesz magáért a csúcskategória az országos bajnokság szezonnyitóján, de 10 fővel a Super1600 is régen volt ennyire népes.

Az előző szezon főszereplői, a négyszeres magyar bajnok Kárai Tamás, Benyó Máté és Luigi újra jelen lesznek a SuperCarsban – utóbbi Ford Fiestára váltva –, és az elmúlt évek visszatérő vendégszereplője, ifj. Kiss László is rajthoz áll az évadnyitón a Peugeot-val. Vass Zoltán és Vass Csaba nem vesznek részt a teljes szezonban, de jó hír, hogy a RabócsiRingen ők is indulnak. A tavalyi mezőnyből egyedül Mózer Márkot hiányoljuk.

A hétvége egyben CEZ-forduló is, a tíz hazai mellé három külföldi csatlakozik: a 2021-es zónabajnok lengyel Zbigniew Staniszewski, az osztrák Alois Höller és a cseh Ales Fucik, mind komoly kihívók.

A tízfős Super1600-ban ott lesz az elmúlt két szezont megnyerő Körmöczi Balázs, aki az Eb-menő Damian Litwinowicz személyében komoly kihívót kap, a lengyel a tavalyi szezonzárót is megnyerte Nyirádon. Visszatér az egy évet kihagyó Kistuki, immár az Audival, Répási Róbert pedig újra magasabb kategóriában bizonyít az STC -2000 után. Jiri Susta szintén Európa-bajnokságon versenyzett tavaly, és ott lesz Máriapócson.

Erős csapatnak ígérkezik az STC +2000 keménymagja: a tízfős kategóriában ott lesz címvédőként Vámosi Tibor, a 2018-as győztes Szikszai Bészi, de itt indul Held Zoltán is, egy harmadik korábbi kategóriabajnok, Koncseg Zoltán BMW-jével.

Izgalmas az STC -2000 mezőnye is, Roman Castoralnak régi-új kihívói akadnak: Körmöczi Gergő eggyel magasabb kategóriába lépett, Suzuki Swifttel folytatja, Janzer György pedig 2020-ban nyerte meg ezt az osztályt. Ami biztos: erős mezőny gyűlik össze Máriapócson!

A végleges rajtlista teljes hosszában itt található meg.

Related posts

Leave a Comment