Castoral legyőzése Ficza Ferenc célja

Váratlan visszatérője lesz a magyar bajnokságnak Monorierdőn, az MX-5 Kupa korábbi élmenője, Ficza Ferenc. A SuperTouringCars -2000-ben indul, abban a kategóriában, ahol a cseh Roman Castoral gyakorlatilag hosszú évek óta verhetetlen.

Ficza, aki 2018-ban ralikrosszozott utoljára, Kovács Emil csapatához, az EAK M-Sporthoz csatlakozik. A csapat nemrég megvásárolta a Peugeot 208-at, amellyel 2021-ben Held Zoltán második lett Castoral mögött a pontversenyben. Az autó rövid időre Lukács Kornél „Csucsuhoz” került, hétvégén az M-Ringen azonban már Ficza terelgeti.

„Nekem nagyon régi vágyam, főleg amióta aktívan részt veszek a ralikrossz hétvégéken, hogy Castorallal megmérkőzzek” – mondta a Rallycafénak Ficza. „Nyilván az elsőkerekes múltam miatt olyan kategóriában van esélyem, ami elöl hajt. Ez szempont is volt a választásnál. Castoral régóta megy a magyar bajnokságban, és ugyan hosszú ideje figyeltem, de mióta tanítok, jobban benne vagyok a ralikrosszban és most látom igazán, hogy mennyire kemény ellenfél. Az motivál, hogy a bajnokságban még nem verte meg senki. Egy-egy futamon legyőzték már, de év végén mindig övé volt a cím. Szerintem nagy esélyünk van, még úgy is, hogy elsőkerekes autóval 2017-ben mentem utoljára.”

Ficza elismerte, rögtön a mély vízbe ugrik, mivel a szezon második versenye előtt nem lesz lehetősége tesztelni. Nem csupán Castoralt, hanem az STC -2000 teljes mezőnyét dicséri – erős csapat gyűlt össze idén, jelen van a 2020-ban a cseh hiányzásait kihasználva bajnoki címet szerző Janzer György, vagy éppen az STC -1600-at megnyerő Körmöczi Gergő.

 „De nem csak Castoral lesz nagy ellenfél, hanem mindenki a kategóriában. Idén nagyon erős a mezőny, jó versenyzők, jó autókkal mennek. Ismersz pár éve, tudod, hogy nyerni akarok már az első hétvégén, de reálisan nézem a dolgokat, így az első hétvégén a dobogónak is örülnék ebben a nagyon erős STC-2000-ben” – beszélt hétvégi célkitűzéséről Ficza.

Related posts

Leave a Comment