Női-férfi páros a CE Dealer Teamnél

Bejelentette pilótapárosát a WRX új csapata, a Construction Equipment Dealer Team: a svéd formáció Klara Andersson és a hatszoros futamgyőztes Niclas Grönholm párosával versenyez – előbbi a 2014-ben indult vb első állandó női pilótája lesz.

A 22 éves Klara Andersson pályafutása gyorsan ível felfelé: 2021-ben svéd bajnoki címet nyert, ugyanebben az évben az RX2e-ben állt rajthoz két alkalommal, idén pedig az Extreme-E-ben is versenyezni fog, bár a szezonnyitón még indult. A versenyzés a génekben van, nővére, Magda Andersson Európa-bajnoki futamgyőztes és összetett ezüstérmes volt a TouringCars kategóriában. Ami Klarát illeti, korábban kijelentette: az első női ralikrossz-világbajnok akar lenni.

Az újonc mellé egy rutinos WRX-indulót szerződtetett a csapat, amelynek hátterét a svéd túraautó-bajnokságból és WTCR-ből ismerős PWR látja el: a kétszeres ralivilágbajnok Marcus Grönholm fia, Niclas hat szezont lehúzott már a világbajnokságon, melyek közül a legeredményesebb a tavalyi volt a bajnokság bronzérmével és három futamgyőzelmével.

A finn kapcsán fontos megjegyezni, hogy 2017-től fogva a családi csapatban, a GRX-ben versenyzett: a Grönholm istálló azonban minden jel szerint az első elektromos szezonban már nem lesz a rajtrácson. (A 14 RX1e modellből már csak egy nem került valamely csapathoz.) Grönholm csapattársa 2021-ben Szabó Krisztián volt a finn istállónál.  

Related posts

Leave a Comment