Ifj. Bartha: Kettő / kettő

Eddig tökéletesen alakul a nyíregyházi versenyző szezonja: a Swift Hybrid RX Cup második fordulóját szintén megnyerte, annak ellenére, hogy a pálya fiatal, gokartból érkezett ellenfelei felé lejtett.

A hibrid kupa második versenyére csak hárman neveztek be: a szezonnyitót megnyerő ifj. Bartha Aurél két újonc ellenfelet kapott, akiknek azonban friss gokartos tapasztalatukból fakadóan kedvezett a teljes hosszában aszfaltos pálya – melyet Bartha nem zárt szívébe.

„Maga a pálya nagyon kicsi és szűk, egy-két kanyart kivéve nem valami technikás. Igazából gokartozás zajlott rajta, nekem személy szerint nem tetszett” – mondta az Inter Europe Team versenyzője. Bár két előfutamon ő győzött, a harmadikról kizárták, ezért a második rajtkockából kellett indulnia a döntőben. „A végén sikerült az első helyen zárnunk, annak ellenére, hogy erre az aszfaltos pályára a gokartos ifjak nagyon hamar ráéreztek. Hatalmas kergetőzés alakult ki belőle, de erős rajtkészségemnek és a jó jokertaktikának köszönhetően mindig sikerült elszöknöm az üldözőktől. A pálya adottsága miatt túl szűk ahhoz, hogy egy majdnem két méter széles autóval előzni lehessen, így ügyesen zártam a szögeket, és tartottam az első helyet” – mondta a pontversenyt már most tekintélyes előnnyel vezető ifj. Bartha Aurél.

„Sajnálom, hogy ilyen szűk volt most a létszám, ennek ellenére izgalmas verseny alakult ki a fiatal srácokkal. Legközelebb tudomásom szerint már öten indulunk, később pedig heten is leszünk a kategóriában. A hibrid sorozat az elsődleges számomra ebben a szezonban, de egy verseny erejére a raliba is szeretnék visszatérni, ha minden jól alakul, a Mecsek Ralin leszek ott” – árulta el az ORC P/12-es kategóriájának tavalyi nyertese, hogy teljesen idén sem akar elszakadni a ralitól, habár a legfontosabb most első ralikrosszos bajnoki címének megszerzése.

Related posts

Leave a Comment