Johan Kristoffersson is rajthoz áll az Európa-bajnokságon!

Mivel a WRX nem kezdődik el Höljesben, a négyszeres világbajnok svéd az Euro RX1 rajtrácsát erősíti hazai hétvégéjén egy Volkswagen Polo GTi-vel.

Szenzációsnak ígérkezik a Ralikrossz Európa-bajnokság Mágikus Hétvégéjének mezőnye Höljesben: a Rali-vb-n vitézkedő Oliver Solberg vendégszereplőként tűnik fel a sorozatban, csütörtökön pedig a tavalyi Európa-bajnok, Andreas Bakkerud szereplését jelentették be a svéd és norvég versenyeken. Azt gondoltuk, ő lesz a hétvége legnagyobb sztárja, de tévedtünk. A ralikrossz négyszeres világbajnoka, Johan Kristoffersson is rajthoz áll a július 2-3-i fordulón.

A WRX első elektromos szezonjának kezdete a versenygépek gyártása és leszállítása miatt a Nürburgringre, július végére halasztódott, Kristoffersson ezért indul el a kontinensszériában, ahol utoljára 2014-ben szerepelt. Természetesen a családi csapattal, a Kristoffersson Motorsporttal áll rajthoz (Volkswagen Dealer Team Bauhaus név alatt), az istálló közel tízéves Volkswagen Polo GTI-jét vezetve. Csapattársat is kap az Eb-n debütáló Gustav Bergström személyében.

25 nevezés érkezett be a höljesi hétvégére, a teljes névsort hétfőre ígérik.

Related posts

Leave a Comment