WRX-es dobogó a Nitro Rallycross első elektromos versenyén

A világbajnokságot megelőzve Lydden Hillben elkezdődött az NRX elektromos érája. Ismerős arcok végeztek az első három helyen, Robin Larsson magabiztos győzelmet szerzett az ezer lóerős autókat felvonultató Group E kategóriában.

Larsson leggyorsabb volt a kvalifikáció során, majd az első rajtkockából megnyerte a nyolcautós döntőt is, gyakorlatilag rajttól a célig vezetve. Mögötte a start után egy négyes baleset írta át a sorrendet: a tavalyi bajnok, Travis Pastrana és Fraser McConnell ütköztek, az első sorból startoló Kris Meeke (aki Jenson Button autóját vezette a szezonnyitón) és Ole Christian Veiby pedig nem tudták elkerülni őket. A többszörös WRC-futamgyőztes Meeke a helyszínen kiesett, rövidesen pedig Pastrana is megállt.

A dobogóra így végül három, WRX-ben is számos erős eredményt jegyző versenyző állt: Robin Larsson mögött RX Cartel-es csapattársa, Andreas Bakkerud lett a második, Niclas Grönholm pedig a harmadik. McConnell, Veiby és Oliver Eriksson volt a célba érkezők további sorrendje.

A hagyományos Supercar kategóriának is volt versenye Angliában, az ide is benevező McConnell szerezte a győzelmet az RX3-as Európa-bajnok Jurij Belevszkij, valamint Patrick O’Donovan előtt.

Related posts

Leave a Comment