Először nyert Bakkerud a Nitro RX-ben

Taroltak a skandináv versenyzők az NRX svéd versenyén: Bakkerud első, Larsson második, a vendégszereplő Kristoffersson harmadik lett Strängnäsban.

A Lydden Hill-i szezonnyitó után Strängnäsban folytatódott a Nitro Rallycross 2022/23-as szezonja. Az elektromos Group E-ben Oliver Eriksson remek hétvégét teljesített a döntőig, melyet pole-pozícióból kezdett meg. Andreas Bakkerud azonban lerajtolta, a két autó összeért, Eriksson pedig defektet kapott, ami kieséséhez vezetett.

Kényelmes, két másodperces előnnyel nyert Bakkerud Larsson előtt, épp fordított sorrendben, mint Angliában. A vendégszereplő Johan Kristoffersson a WRX indulása előtt belekóstolt az elektromos ralikrosszba, és harmadik lett hazai pályán, kivédve Fraser McConnell támadásait. A szintén vendégszereplő Ole Christian Veiby végzett az ötödik helyen, vele bezárólag a Dreyer & Reinbold / JC csapata kisajátította az első öt helyezést.

A hagyományos Supercar kategóriában két versenyt is tartottak: az elsőt Fraser McConnell nyerte Jurij Belevszkij előtt, a másodikon megfordult a sorrend, miután a jamaicai három másodperces büntetést kapott egy bója érintéséért.

Related posts

Leave a Comment