Ez történt a WRX elektromos érájának első versenyén (videó)

Sovány, nyolcfős mezőnnyel és új formátummal indult az RX1e szabályrendszer Norvégiában – végül a világbajnokság rekordtartója, Johan Kristoffersson jegyezte az első győzelmet.

Az elektromos versenygépek lassú gyártása miatt kétszer elhalasztott szezonnyitót uralta Kristoffersson a Volkswagen Polóval, a svéd háromból két előfutamot nyert, és a továbbjutó futamot is behúzta. A döntőbe jutásért mégis meg kellett izzadnia, miután beragadt az elődöntőben: a négyfős menetben másodikként kellett végeznie a továbbjutásért, de az akadályt sikerrel vette.

Kristoffersson kisiklásával csapattársa, Ole Christian Veiby, valamint Timmy Hansen nyerték az elődöntőket, a fináléban azonban már helyreállt a világ(bajnokság) rendje: Kristoffersson a rajt utáni helyezkedésben átvette a vezetést, végül pályafutása 28. győzelmével behúzta a történelmi versenyt. Hansen és az először dobogóra álló Veiby végeztek mögötte, a mezőny hölgytagja, Klara Andersson pedig negyedik pozícióval mutatkozott be.

A vb-t kísérve a két Európa-bajnokság már a harmadik fordulóját teljesítette Norvégiában. Az RX1 a hazai hős, Andreas Bakkerud győzelmét hozta egy másik norvég, Sondre Evjen előtt. A Nyirádot és Höljest megnyerő Anton Marklund hibázott a döntőben, a két magyar elődöntőben szerepelt: Kárai Tamás második, Mózer Attila harmadik lett sajátjában, de egyik pozíció sem ért továbbjutást. Az RX3-ban a belga Kobe Pauwels nyert csapattársa, a debütáló futamán másodikként végző Nils Volland előtt, az RX2e-ben pedig szintén belga siker született, a 16 éves Viktor Vrancxk kettőből második győzelménél tart.

Related posts

Leave a Comment