Végre minden összejött Nyirádon ifj. Pallag-Bozsák Csabának

A szezon kezdete óta tart Pallag-Bozsák dobogós sorozata: ami a legutóbbi versenyeket illeti, Fuglauban legjobb magyarként zárt, Nyirádon pedig megszerezte a győzelmet. Pontjainak köszönhetően már a következő, greinbachi hétvégén bebiztosíthatja a SuperTouringCars -1600 országos bajnoki címét.

Miután az M-Ringen megszerezte első győzelmét a Ralikrossz-ob STC -1600 kategóriájában, két dobogós helyezéssel folytatta jó formáját ifj. Pallag-Bozsák Csaba. A Honda Civic Máriapócson technikai gondok ellenére is harmadikként futott be, Fuglauban pedig, a szezon legnagyobb, 14 fős mezőnyében a második pozíciót szerezte meg.

„Szorosan alakult a máriapócsi verseny, de sajnos a döntőben váltóproblémám lett, ezért csak a harmadik helyen értem be. Fuglauban rendkívül erős mezőny jött össze, számos Super 1,6-os autóval, külföldi ellenfelekkel. A szombati időjárás nem kedvezett, az ötödik-hatodik hely körül álltam csak, vasárnapra azonban felszáradt a pálya, betapadtak a gumik, használhattuk a tervezett beállításokat, így nagy csata árán legjobb magyarként végeztem, a kategória második helyén. Szerintem életem legjobb formáját hoztam” – beszélt a két júniusi futamról az AFM-nek a Nolen Racing versenyzője.

Ezt követte a nyirádi viadal, egy olyan helyszínen, amely sok versenyző kedvence, de Pallag-Bozsák bevallja, a népszerű pályán neki sosem voltak kellemes tapasztalatai – egészen mostanáig.

„Nem fűzött semmilyen jó emlék a pályához, mindig műszaki hibám volt vagy totálra törtem az autót. Ezúttal a verseny előtti héten 50-60 körön át teszteltünk. Hétvégén a szombati napon harmadik helyet hoztam beállításproblémák ellenére, vasárnapra azonban mindent megoldottunk az autón és teljesen kipihentem magam, így jó futamok után a döntőben első helyen végeztem. Három éve ugyanígy Nyirádon, ugyanebben a kategóriában lett apa első, most megismételtem az ő győzelmét. Köszönöm ezt az eredményt neki, a családomnak, a csapatomnak és mindenkinek, aki szurkolt nekem!” – mondta a versenyző, aki a győzelemmel tekintélyes pontelőnyt épített ki, így már Greinbachban, két fordulóval a szezon vége előtt bebiztosíthatja az STC -1600 bajnoki címét.

„Ha Ausztriában minden jól sikerül és kellő mennyiségű pontot gyűjtök, akkor megnyerem az idei bajnokságot, amit célként tűztem ki ebben az évben. Mindenképpen szeretnék látványos, izgalmas versenyt szolgáltatni, nem csak a biztosra menni. Az első három futamon mindenképpen nyomni fogom, hogy bekerüljek a döntőbe, mivel az osztrákokkal együtt megint minimum tízfős lesz a csapat. A döntőben pedig végképp, ami a csövön kifér!” – zárta ifj. Pallag-Bozsák Csaba.

Related posts

Leave a Comment