A bajnoki cím kapujában ifj. Bartha Aurél

Két győzelmet két döntőben történt kiesés követett a nyíregyházi versenyző számára a Swift Hybrid RX Cupban, de már annyi pontot gyűjtött, hogy számításai alapján nem lehet utolérni a tabellán.

„A máriapócsi hétvégén dobogós lettem, de az igazából a szerencsének volt köszönhető. Az első helyért harcoltam a döntőben, mikor a jokerkörről visszatérve összementem Körmöczi Ákossal, aki a normál íven jött, és nem fértünk el egymás mellett. A falnak csapódtam, futóműsérülés miatt pedig kiestem. Held Marci viszont elfelejtette a jokert, így a büntetése után előreléptem a harmadik helyre” – kezdte a pünkösdi futammal Bartha Aurél.

Fuglauban elmaradt a hibrid Suzukik versenye a nevezők alacsony száma miatt, így nekik Nyirádon tartották a szezon negyedik fordulóját. A hétvége remekül indult az Inter Europe Team pilótája számára: „Harmadik lettem az első kvalifikációs futamon, azt követően viszont a másik kettőt sikerült csont nélkül megnyerni. Így a döntőben első helyről rajtoltam, de sajnos a harmadik körben féltengelytörés következett be, és megint ki kellett állni” – ecsetelte Bartha, akit így negyedikként értékeltek.

A RabócsiRingen és M-Ringen szerzett győzelmeket így két kiesés követte, a pontok azonban nagy számban gyűlnek a kategória éllovasának neve mellett, aki a Swift Hybrid RX Cup mezőnyének állandó pontja, miközben az ellenfelek versenyről versenyre cserélődnek körülötte. A pontkülönbség a bajnokságban már 42 egységet tesz ki a második helyezetthez képest.

„Mivel a kvalifikációs futamok megnyerésével sok pontot gyűjtöttem, a számításaink szerint év végéig már nem lehet utolérni engem. A maradék három verseny közül kettőn, Nyirádon és a Kakucs Ringen leszek ott, de elméletileg már befoghatatlan vagyok az ellenfelek számára” – zárta ifj. Bartha Aurél.

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment