Kristoffersson Rigában is győzött

A lettországi dupla forduló első napján Johan Kristoffersson a 2022-es WRX-szezon második győzelmét is megszerezte, Kevin és Timmy Hansen álltak fel a dobogóra.

A világbajnokság történelmi első elektromos versenyét Norvégiában megnyerő Johan Kristoffersson kezdett leggyorsabbként Rigában, az egykörös SuperPole-on és az első előfutamban is leggyorsabb volt a nyolcfős mezőnyből. A folytatásban Kevin Hansen bizonyult fő kihívójának: a svéd nyerte a második futamot (a sűrű program miatt kettőt tartottak), és a páros osztozott a továbbjutó futamok, valamint az elődöntők győzelmein.

A döntőt Kristoffersson két másodperccel nyerte meg Kevin Hansen előtt, akinek bátyja, Timmy lett a harmadik. Ole Christian Veiby (egyedül nem svédként) és Gustav Bergström szerepeltek a döntőben, sem Niclas Grönholm, sem Klara Andersson nem jutott be az első öt közé.

Az Euro RX1 programja kétnapos Rigában, az első előfutamot Enzo Ide, a másodikat pedig Anton Marklund nyerte meg, Kárai Tamás két nyolcadik helyet szerzett.

Related posts

Leave a Comment