Vámosi osztrák bajnok és vezeti a CEZ-t

Nem sikerült a legeredményesebben az STC +2000 magyar különítményének a melki zónaverseny, Held Zoltán és Gabay Zion nem jutottak a döntőbe, Vámosi Tibor pedig csak a dobogó legalsó fokára állt.

A kategóriában erős, 13 fős mezőnyben kellett bizonyítani: Vámosi Tibornak kuplungproblémái voltak az osztrák pályán, ráadásul a kormány is eltörött az első körben, a döntő harmadik helyét azonban így is sikerült elhoznia. Held nyolcadik, Gabay kilencedik lett végül az értékelésben.

Az eredménnyel Vámosi Tibor megvédte 2021-es osztrák bajnoki címét, habár még van hátra verseny a szezonból, a szeptemberi nyirádi viadal is beleszámít a bajnokságba. Vámosi pontelőnye azonban behozhatatlan, 175 egységgel rendelkezik, a második Stefan Kellner 138-cal.

Vámosi a CEZ-t is vezeti a maga 160 pontjával, 12 ponttal a második helyre Melkben fellépő Slawomir Woloch előtt. Held a harmadik 135 ponttal, Gabay csak másodszor indult a CEZ-ben, ezért ő hátul található a tabellán. A közép-európai szezonból Nyirád, a Slovakia Ring és Maggiora van hátra.

Related posts

Leave a Comment