Veiby: Egyre közelebb vagyok Johanhoz

A WRX-szezon egyik meglepetése Johan Kristoffersson norvég csapattársa, Ole Christian Veiby, aki félig-meddig újoncként a bajnokság második helyén áll, megelőzve a ralikrosszos nagy neveket, a két Hansent és Niclas Grönholmot. Portugáliában kétszer második lett, a hátralevő versenyeken pedig első győzelmét is megszerezné.

A 26 éves norvég természetesen nem ma kezdte az autósportot, 50 ralin indult a WRC-ben, ahol a WRC-2 kategóriában győzelmeket szerzett – a Ralikrossz Európa-bajnokságról szintén van első helye a Supercar kategóriában még 2015-ből. A WRX-ben azonban az idei szezon előtt csak négyszer indult (utoljára szintén 2015-ben), ezért némileg meglepetést okozott, hogy a KMS őt szerződtette az egyik autóba, a négyszeres világbajnok Kristoffersson, valamint Gustav Bergström mellé.

Veiby azonban azonnal gyors volt az elektromos VW Polóval, és a szezonnyitón, hazai pályán Hellben felállt a dobogó alsó fokára. Lettországban negyedik és újra harmadik lett, a portugál duplán pedig még előrébb végzett, második lett mindkét versenynap döntőjében, így ötből négy dobogós helyezésnél tart, pedig szombaton egyáltalán nem állt neki a zászló, baleset miatt ki kellett hagynia egy előfutamot, az elődöntőben pedig ötödik helyről felzárkóznia – amit győzelemre fordított –, majd vasárnap egy műszaki gond miatt volt kérdéses a döntőbe jutás.

„Portugáliába még a bajnokság első és negyedik helyén érkeztünk, de első és második helyen távoztunk, növelve vezetésünk a csapatbajnokságban” – mondta el Veiby, aki csapatjátékosként gondolkodik, de természetesen egyéni eredményeiért hajt: „Újabb dupla forduló jön, ami még két esélyt jelent a dobogós helyezésre és arra, hogy talán még magasabbra álljak, mint utoljára.”

„Úgy érzem, hogy nagy lépéseket tettem eddig előre, egyre közelebb és közelebb kerülök Johanhoz. A nyomás egyre kisebb, a magabiztosságom pedig növekszik… Hamarosan ott leszünk” – mondta Veiby, aki a szokásos hét ellenféllel Spában versenyez hétvégén.

Related posts

Leave a Comment