Ifj. Bartha Aurél: Minden a terv szerint

Nyirádon az előfutamok után a döntőben is kijött a lépést a hibrid kategória éllovasának, nem fosztotta meg a győzelemtől sem ütközés, sem technikai hiba. Ifj. Bartha szezonja harmadik győzelmét szerezte a Swift Hybrid RX Cupban, melynek 2022-es bajnoki címét már korábban bebiztosította.

A greinbachi ob-hétvége kimaradása után Nyirádon a géposztály első helyén tért vissza ifj. Bartha Aurél: mindkét szabadedzés után az első és második előfutamon is a leggyorsabb volt a négyfős hibrid mezőnyben, csak a harmadik menet lógott ki a hétvége sormintájából egy harmadik helyezéssel – büntetés nélkül ott is meglett volna az első pozíció.

„Várható volt, hogy jól fogok teljesíteni a nyirádi futamon, bíztam is az erős eredményben. A szabadedzésektől folyamatosan sikerült a legjobb időt futnom, minden a terv szerint alakult, az összes előfutamot megnyertem, leszámítva az utolsót, ahol egy véleményes öt másodperces büntetést kaptam lökés miatt” – számolt be a szeptemberi nyirádi forduló történéseiről a nyíregyházi versenyző. „Mondhatni, hogy várható volt ez a teljesítmény, de a futamokon bármi megtörténhet, mint az ütközés miatti kiesés Máriapócson, vagy a technikai hiba az első helyről az előző nyirádi versenyen. Éreztem azért, hogy jó vége lesz, és kedvezett az is, hogy vasárnapra esőt mondtak, csak abban bíztam, hogy a rajtnál a döntőben nem lesz összeakaszkodás. Kicsit elkezdtem izgulni, mikor visszaestem a második helyre, hogy hogyan tudom ezt innen megoldani, de Vaskó Dominik hibázott egyet a murvára vezető kanyarban, szélesen fordult, én a lehetőséget kihasználva egyből bebújtam mellé, onnantól pedig sikerült elnyúlnom tőle, és megszereznem az első helyet a döntőben is” – részletezte az idén öt nekifutásból három győzelmet szerző Bartha.

„Az utolsó versenyen, Kakucson természetesen ott leszünk. Egyrészt örülök a pálya átalakításának, mivel végre nem kevesebb, hanem több lesz a murvás szakasz. Másrészt szeretném a legeslegjobb eredménnyel lezárni a szezont, mivel jövőre a terv szerint elengedem a ralikrosszt. Több mint valószínű, hogy visszamegyek a raliba, ahol a Mitropa Kupában vagy a román bajnokságban indulok” – árulta el, hogy a bajnokságot érő szezon után, mely során kizárólag a ralikrosszra összpontosított, visszatér majd korábbi szakágába.

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment