Az Eb-n és CEZ-en is gondolkodik Koncseg Zoltán

A Ralikrossz-ob SuperCars kategóriájában töltött két szezon után Koncseg Zoltán jövőre akár nemzetközi színtéren is folytathatja – a hazai bajnokság létszámától teszi függővé a külföldi szereplést.

Jó szezonja volt Koncseg Zoltánnak, aki második évét a legnagyobb kategóriában a pontverseny harmadik helyén zárta Kárai Tamás és Benyó Máté mögött, a dobogóra pedig nyolc nekifutásból ötször is felállt az Audi A1-gyel. Azt viszont maga a versenyző sem akarja palástolni, hogy az eredményt egy szűkös mezőnyben érte el, bár CEZ-fordulókon és Ausztriában 10-15 induló is szerepelt, állandó jelleggel csak négy autó vett részt a bajnokságban. Ez pedig kérdéseket vet fel a folytatással kapcsolatban.

„Gondolkozunk a jövő éven, hogy ob-zunk-e, esetleg kipróbáljuk az Eb-s pályákat. Mert ez, hogy hárman, néha négyen megyünk körbe-körbe, nem annyira motiváló. A gazdasági helyzet pedig ki tudja, mit fog hozni, de szerintem pozitív változást a létszámban valószínűleg nem” – mondta el Koncseg Zoltán, aki májusban Nyirádon bemutatkozott az Eb-mezőnyben.

„Mindenféleképpen szeretnék versenyezni, de az ob létszámától függ, hol és milyen mennyiségben. Átgondolandó az Eb-szereplés, valamint a CEZ, ahol több autó megy és hasonló szintűek, mint nálunk az élmezőny. Egyelőre nincs tervünk a jövő évre, leszámítva, hogy vacillálunk ezen a két sorozaton” – tudtuk meg az orosházi versenyzőtől.

Related posts

Leave a Comment