Duplán dupla bajnok Vámosi

Tizenhat verseny, hat ország, tíz különböző versenypálya, öt dobogó. Év elején még gondolni sem mert a Vámosi RX csapata arra, hogy ennyire nehéz, ámde roppant eredményes szezont tud majd maga mögött 2022-ben.

A Vámosi RX új autója remekül muzsikált 2022-ben, így az év végére megtelt a csapat polca újabb serlegekkel, hiszen öt bajnokságban sikerült dobogós eredménnyel zárniuk az évet. A magyar és az osztrák bajnoki címet megvédte Vámosi Tibor, a cseh és az olasz bajnokság +2000-es kategóriájában az összetett harmadik helyén végzett a tabellán, míg a legnehezebb feladat talán a Közép-európai Zóna kupa második helyének megszerzése volt, ahol a többiekhez képest viszonylag kicsi csapatként is egészen az utolsó verseny negyedik kvalifikációs futamának rajtjáig vezették az összetett értékelést. Sajnos ugyanabba a hibába estek, mint tavaly, ugyanis egy versenyt kihagytak, így csökkentve esélyeiket a végső diadalra.

Mindezek ellenére a Vámosi RX pozitív érzésekkel búcsúzik az évtől, rengeteg versenykilométer van mögöttük, a csapat is jól és összehangoltan dolgozott egész évben, remek embereket ismertek meg, kicsit talán népszerűsítették és színesítették is a kategóriát Held Zolival, ahol mindig nagy sikert aratott a két magyar versenyző. A folytatás még nyitott kérdés, minden attól függ, hogy sikerül-e támogatókat találni, de a cél adott, és a csapat lendülete is töretlen a jövőre nézve.

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2022-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment