Kiestek a nagyok, Bakonyi Csaba váratlan győzelme Nyirádon

Benyó Máté és Kárai Tamás csatája jellemezte a Ralikrossz-ob harmadik fordulójának teljes hétvégéjét – egészen a döntőig, ahol minden a feje tetejére állt.

A SuperCars kategória Kakucshoz hasonlóan Nyirádon is kislétszámú volt, azonban kettő helyett legalább négyen indultak, és ami még fontosabb, rajthoz állt Kárai Tamás, ami nagy csatát vetített előre Benyó Mátéval. Így is történt: az első kvalifikációs futamot Kárai megnyerte a hazai pályán, a további hármon azonban Benyó végzett előrébb.

A párharc folytatódhatott volna a döntőben, váratlanul azonban mindketten kiestek: előbb Kárai hibázott, majd Benyó is a szalagkorlátban kötött ki, abszurd okból kifolyólag – a rádióban nem értette, hogy ellenfele kiesett, ezért tovább tempózott. Kiesésük után a futamokon messzi harmadik Bakonyi Csaba váratlan győzelmet szerzett a VW Polóval.

A Super1600 és STC -2000 futamai ismét összevonva zajlottak, mivel együtt öten indultak a két kategóriában, a döntőket azonban különvették: előbbit Nagy Benjámin, utóbbit Roman Castoral nyerte meg. Kis létszámú volt az STC +2000 is, három indulóból Gabay Zion nyert – a címvédő Vámosi Tibor nem indult –, a nyolcfős STC -1600-ban pedig új győztest avattak Bütösi Balázs személyében.

A Cross Car Kupa a korábbi SuperCars-szereplő Antal István győzelmével ért véget, csupán négy tizedmásodperccel Lóránt Benjámin előtt, a Swift Hybrid RX Cupban pedig ismételtek a lányok: Kakucshoz hasonlóan Korda Zsófia nyert húga, Réka előtt.  

További nyertesek: Szabó Bulcsú (Magyar Kupa -1600), Szabó Csanád (Magyar Kupa -1400), Horváth Ottó (MX5 Kupa), Kaczor Levente (Hankook Racer Cup), Stadler Mihály (Astra Kupa), Kunkli Bendegúz (Junior Kupa).

Fotó: Bitto Zsolt/AFM

Related posts

Leave a Comment