Egy napon, egy pályán győzött három testvér

A hazai ralikrosszban láttunk már olyat, hogy testvérpár vagy éppen apa és fia ért el egyidejűleg bravúrokat, Körmöcziék legújabb sikere azonban egyedülálló: a Kakucs Ringen Balázs, Gergő és Ákos is megnyerte kategóriáját.

Körmöczi Balázs és Gergő ikertestvérek: előbbi a Super1600 kategória címvédője, utóbbi idén lépett fel a SuperTouringCars -1600 géposztályba. A 19 éves Balázs négyből harmadik győzelmét szerezte a Suzuki Swifttel, Gergő viszont most aratta első sikerét saját kategóriájában, egy Skoda Feliciával.

Kistestvérük, a 11 éves Ákos a Junior Kupában vitézkedik, mégpedig meglehetősen sikeresen: ahányszor rajthoz áll, mindig nyerni tudott, és a Kakucs Ringen folytatta sorozatát. De a testvérek nem csupán a döntőben nyertek: sokat mond dominanciájukról, hogy kvalifikációs futamokkal, elődöntőkkel és döntőkkel együtt összesen 15 futamot teljesítettek a hétvégén, és ebből csupán kettőt nem ők nyertek meg!

Mi lehet a tehetséges testvérek következő bravúrja? Balázs jelentős előnnyel vezeti az S1600-at, győzelmével pedig Gergő is átvette az STC -1600 tabellájának első helyét. Körmöczi Ákos második a Junior Kupában egyetlen pont hátránnyal úgy, hogy a greinbachi hétvégén nem vett részt – márpedig év végén a leggyengébb versenyeredmény pontszámát minden versenyzőnél levonják, így ez a kihagyás gyakorlatilag nem számít. Nem akarjuk elkiabálni, de jók az esélyek, hogy a Körmöczi család három bajnoki címmel gazdagodjon az év végén.

Nyitókép: Nyolczas Csaba / AFM

Related posts

Leave a Comment