Kristofferssoné a vb-szezon első napja Portugáliában

Sebastien Loeb a top 5-ben a Lanciával, a helyszínen szintén versenyző Európa-bajnokságon Kárai ötödik, Körmöczi hetedik pozícióval kezdett.

Június első hétvégéjén Montalegrében startol a Ralikrossz-világbajnokság második elektromos szezonja, Johan Kristoffersson pedig onnan folytatja, ahol fél éve abbahagyta. Az ötszörös világbajnok nyerte a Superpole-t, majd az első és második előfutamot is, így maximális 100 ponttal vezeti a köztes eredménylistát. Csapattársa, Ole Christian Veiby és Niclas Grönholm szerezte a két második helyet a tízfős mezőnyben, összesítésben ők állnak a második-harmadik pozícióban. A WRX-be visszatérő Sebastien Loeb pedig ötödik – ő a második futamon nyerte meg saját csoportját. A biztató részeredmény azt jelzi, hogy a ralilegendával a Lancia Delta Evo-e is versenybe szállhat a Polókkal, Peugeot-kkal és PWR-ekkel.

A WRX-ben szezonnyitó Portugália, az Európa-bajnokságon Nyirád után a második forduló helyszíne. A RX1 osztályban három előfutam alapján Anton Marklund vezet 16 nevező közül – ő kettőt nyert, Sivert Svardaal egyet –, Kárai Tamás pedig az erős ötödik helyen áll az összetettben. A másik három magyar, Benyó Máté, Mózer Attila és Koncseg Zoltán a 9-11. helyet foglalja el.

Az ezúttal népesebb, számos hazai versenyzővel együtt 18 fős RX3-ban két futam ment le szombaton, Damian Litwinowicz és André Sousa nyerte őket, az összesítést a lengyel vezeti. A nyirádi dobogós Körmöczi Balázs hetedik helyen áll, Szíjj Zsolt a 12. pozícióban.

Related posts

Leave a Comment