Két Európa-bajnokkal bővül az RX1 Höljesben

A szokásosnál is erősebb mezőny várható a Mágikus Hétvégén: Andreas Bakkerud és Robin Larsson is csatlakozik az Euro RX1-hez a svéd versenyen július 1-2-án.

A két versenyzőt és azt, miért dobnak rengeteget a színvonalon, nem kell bemutatni: Bakkerud a 2021-es RX1 Európa-bajnok, aki 2019-ben második, még kétszer pedig harmadik lett a világbajnokságon, emellett két Super1600-as Eb-címe is van. A norvég a 2023-as szezonnyitón, Nyirádon is rajthoz állt, a Kárai Motorsport autójával.

Robin Larsson 2014-ben lett Európa-bajnok, futamgyőztes a vb-n, a közelmúltban pedig a Nitro RX 2022/23-as bajnoki címét nyerte meg – a második helyezett Bakkerud előtt. A két északi csapattárs lesz az Eb-vendégszereplésen is, a JC Raceteknik (ha már a bajnoki címek részletezésénél tartunk: a 2020-as WRX-csapatbajnok) két Audi S1-esével.

Személyükben kemény ellenfelek kap a címvédő Anton Marklund, a nyirádi győzelemmel és Eb-vezetéssel indító Janis Baumanis, valamint a négy magyar versenyző – Benyó Máté, Kárai Tamás, Mózer Attila és Koncseg Zoltán.

Related posts

Leave a Comment