Mindent nyert a szezonnyitón Kristoffersson

36. győzelmét szerezte a WRX-ben az ötszörös világbajnok: Portugáliában minden felvonást megnyert. Kevin Hansen és Grönholm végzett a dobogón, Loeb döntős szerepléssel tért vissza.

A változás időjárás – hol vihar és eső, hol verőfényes napsütés – sem akadályozta Johan Kristofferssont, hogy mindent megnyerjen Montalegrében: a Superpole-t, a négy előfutamot, az elődöntőjét és végül a döntőt is.

A domináló és maximális 23 pontot szerző svéd mögött a köztes eredménylistán még Niclas Grönholm lett a második, aki saját elődöntőjét is megnyerte. Kevin Hansen a futamok alapján még csak ötödik helyen állt, de az első elődöntőben Kristoffersson mögött végzett, amit megismételt a fináléban is. Grönholm végzett végül a dobogó harmadik fokán, a döntőben szereplő Ole Christian Vieby, Klara Andersson és Sebastien Loeb előtt.

A francia a Lancia Delta Evo-e első döntős szerepléséről gondoskodott, ráadásul a hatodiknál jobb helyen végezhetett volna, ha nincs defektje. Timmy Hansen nagyot bukott, nem szerepelt a döntőben sem, az elődöntőben éppen testvérével ütközött össze és forgott meg.

Related posts

Leave a Comment