Ide győzött, Kárai negyedik Portugáliában

A két kategóriában hatfős magyar különítmény vett részt az Európa-bajnokság második fordulóján. Benyó Máté az előfutamokon remekelt, de a döntőbe Kárai Tamás jutott be.

Négy magyar indult az RX1 kategóriában, a nyirádi döntőbe jutás után pedig Benyó Máté ismét megmutatta, mire képes a Peugeot 208-cal: miután az első két futamon még az top 10-en kívül végzett, a harmadikon és negyediken a második időt autózta. Ez az összesítés negyedik helyét érte, de egy rossz rajtot követően a továbbjutás nem sikerült az elődöntőben. Bejutott viszont a második elődöntőben Anton Marklund mögött második Kárai Tamás, aki a negyedik lett a végén, csupán fél másodpercre a dobogótól.

A döntőt Enzo Ide nyerte, René Münnich lett a második, a magyarországi szezonnyitót megnyerő Janis Baumanis pedig a harmadik. A címvédő Marklund az első két előfutam megnyerése ellenére végül csak hatodik helyen zárt. Összetettben 37 ponttal vezet Baumanis és Ide, Benyó hatodik, Kárai hetedik, Mózer Attila nyolcadik pozícióban áll.

Az RX3 szezonját a nyirádi résztvevők közül Körmöczi Balázs és Szíjj Zsolt folytatta. A helyi vendégversenyzőkkel együtt 18 fős, szokásosnál nagyobb mezőny első felében álltak két előfutam alapján, de a harmadikon mindketten kiestek, az utolsón pedig nem álltak rajthoz, így hétvégéjük itt már véget ért.

Az első versenyhez hasonlóan Damian Litwinowitz győzött, Espen Isaksaetre ismét a második lett, Nils Villand pedig a harmadik, így a Volland Racing Audijai elfoglalták a dobogót. Az összetettben a lengyel 45 ponttal első, a norvég 35-tel második, a nyitányon dobogós Körmöczi hetedik pozícióban áll.

Related posts

Leave a Comment