Korda Racing: Tökéletes csapatmunka, kategóriagyőzelem, dobogók

A Korda Racing számára igencsak eredményesen folytatódott a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság. A csapat ugyanis Greinbachban remekeltek, Korda Zsófia újra megnyerte a női viadalt, míg Benyó Máté, Várkonyi Bence és Korda Réka is dobogóra állhatott az eredményhirdetésnél.

A Korda Racing versenyzői számára igencsak eredményesen folytatódott az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokságának hatodik versenyhétvégéjén, az ausztriai Greinbachban. A csapat szinte tökéletesen muzsikált, ami azért nem volt meglepő, mert a greinbachi pályát egyrészt mindenki ismeri, másrészt a csapat nagy része az elmúlt hétvégén tesztelt is a bajnoki futam helyszínén. És mindez meg is látszódott a csapattagok teljesítményén.

Benyó Máté igencsak optimistán várta a versenyt, és bizony nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy 2021 után idén is megnyerje Ford Focusa volánja mögött. A Supercarban versenyző fiatalember szombaton mindkét kvalifikációs futamot megnyerte, a vasárnapi döntőben is a pole pozícióból indulhatott, ám végül nagy csatában második lett.

„Nagyon vártam ezt a versenyt, és azt gondolom, hogy a várakozásaimnak megfelelően is tudtunk teljesíteni. A tempónk egész hétvégén remek volt, és sokáig biztos kézzel őriztük a vezető helyet. Szárazon is magabiztosak voltunk, de amikor az eső áztatta pálya jobban kiegyenlítette az erőviszonyokat, akkor tudtuk igazán megmutatni az oroszlánkörmeinket. A döntő futamban szívem-lelkem beletettem a vezetésbe, hogy győzelemmel térhessünk haza, ám sajnos egy hajszál híján ugyan, de lemaradtunk róla, és másodikként értünk célba. A rajt sajnos döntő fontosságú volt, azt követően hiába helyeztem nyomás alá Kárai Tamást, nem hibázott. Ezúton is gratulálunk neki! A csapatnak nagyon köszönöm a munkát, hibátlan autót raktam alám egész hétvégén, egy emberként dolgoztunk a sikerért! Biztos vagyok benne, ha továbbra is szorgalmasan és alázatosan dolgozunk, akkor el fog jönni a mi időnk is!” – közölte Máté.

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló Kovács Sámuelnek végre semmilyen technikai gondja nem akadt. Egész hétvégén hibátlanul vezetett, és a kvalifikációs futamokon nyújtott teljesítményével a döntőt a negyedik helyről kezdhette meg. Sami a fináléban is remekelt, és a döntőben is megőrizte a 4. pozíciót, mellyel értékes bajnoki pontokat szerzett.

„Egy izgalmas hétvégén vagyunk túl Greinbachban. A szombati nap a szabadedzések száraz körülmények között zajlottak, de az előfutamokra leszakadt az ég, és mind a kettő előfutamot a negyedik helyen zártam. A vasárnapi nap már teljesen száraz volt. Ezekben a körülményekben a tempóm is jobbnak bizonyult, hiszen a harmadik előfutamot a harmadik helyen zártam. A döntőben a negyedik helyről indultam, a futamon jó volt a tempó, de sajnos a rádió nem működött és rosszkor mentem ki joker körre, a negyedik helyre értem vissza. Az autó tökéletesen működött egész hétvégeén – hála a csapatnak – és a tempónk is jó volt” – fogalmazott Sámuel.

A Hankook Racer Cup mezőnyében induló Bagaméri Bálint, Korda Zsófia és Réka ezúttal szintén jól teljesített. Zsófi megnyerte a női viadalt.

„Egy hosszabb kihagyás után érkeztünk meg Greinbachba. A szombati napon száraz körülmények között zajlottak le a szabadedzések, de a második kvalifikációra leesett az eső. Noha az első nap maradt még bennem és az autómban, bizakodva vártam a vasárnapot. Az elődöntőben végül az ötödik helyről rajtolva ugyanebben a pozícióban értem célba, így lemaradtam a döntőről, ám a női értékelést ezúttal is sikerült megnyernem” – mondta Zsófia.

Húga, Réka szintén remekelt, önmagához képest rengeteget fejlődött, ráadásul a női értékelésben dobogóra állhatott, hisz megszerezte a harmadik helyet.

„A greinbachi versenyt jobban vártam, mint a többit. Egy héttel a verseny előtt voltunk tesztelni, nekem már akkor nagyon tetszett a pálya. A verseny egész jól sikerült. Az első kvalifikációs futam még szárazon zajlott le, a többiekhez közeli tempót tudtam autózni. A rajtban negyediknek fordultam el és a végén harmadikként zártam. A második kvali már esőben ment, a tempóm lehetett volna bátrabb, illetve megforogtam, ami miatt sok időt vesztettem. Vasárnap is egész jó tempót tudtam autózni, viszont az elrontott rajt miatt az elődöntőt hatodikként zártam. Összesítve örülök annak, hogy sikerült felvennem a többiekkel a versenyt, úgy érzem, egyre jobban belerázódom a versenyzésbe” – árulta el Réka.

Bagaméri Bálint is nagyon jó tempóra volt képes egész hétvégén, az elődöntőben az 5. helyen végzett, és ezzel nem tudta kivívni a fináléba kerülést, végül a 9. helyen zárt. Nem sok hiányzott mindehhez, talán a következő versenyen mindez összejön.

„Egy nagyon jó verseny volt a hétvégén, élveztem minden percét. Próbáltam harcosan versenyezni, emiatt sajnos kicsit össze is törtem a kocsit a Q2-ben, de a srácok profin összerakták utána. Az elődöntők eredményével összességében elégedett vagyok, a Q3-as futamomat sikerült is megnyernem. Szerettem volna döntőbe kerülni, de a végén a kilencedik helyen zártam, amivel alapvetően elégedett vagyok. Sok tapasztalatot gyűjtöttem, amit szeretnék a következő versenyen, Nyirádon maximálisan kihasználni” – állította Bálint.

A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence az előző versenyen, Nyirádon „fejre tette” az autóját, ám Greinbachban kárpótolta a csapatát. Szombaton elsőként zárt, míg a döntőbe a második pozícióba jutott be. A fináléban aztán harmadikként intették le, azaz ő is felállhatott a dobogóra.

„A nyirádi borulás után, úgy gondolom, hogy a hétvégi, greinbachi futamon semmi okunk nincs panaszra. Az első napot sikerült az első helyen lehozni. Második napon a futamomban második lettem. A döntőben így a második helyről tudtam rajtolni, amit rajt után sikerült elveszítenem, de egy előzés segítségével újra visszanyernem. Ám ezután a mögöttem érkező Néveri Konrád egy jó joker taktikával elém érkezett meg, így az előkelő harmadik helyezés lett az enyém. Az eredménnyel elégedett vagyok, de éreztem, hogy van még benne!” – fogalmazott Bence.

A Korda Racing csapattulajdonosa számára az a legfontosabb, hogy a csapat tökéletesen dolgozott egész hétvégén, az autókkal nem volt semmilyen technikai gond, ráadásul a versenyzői is remekül szerepeltek.

„Ha azt mondom, minden versenyhétvégét így szeretnék elképzelni, akkor nem járok messze az igazságtól. Végleg elfelejthetjük a fuglaui kisiklást. Máté remekelt egész hétvégén, igazán nem tudom elképzelni, vajon mit kellett volna még csinálnia ahhoz, hogy megnyerje a versenyt. Mondhatni, százhúsz százalékot teljesített, ám sajnos volt egy még jobb. Sami ezúttal végig hibátlanul teljesített, az itt elért negyedik helye a lehető legjobb alap lehet a folytatásra. Bence a múltkori bukását követően parádézott, megérdemelten állhatott dobogóra, míg Bálint döntőbe jutásához megint csak egy nagyon pici hiányzott. A lányok remekeltek egész hétvégén, nagyon büszke vagyok rájuk. De ami az egészben a lehető legjobb volt ezen a hétvégén, hogy a csapat tökéletesen működött és semmilyen technikai gond nem hátráltatott minket” – jelentette ki Korda Erik.

Related posts

Leave a Comment