Máriapócs: Kárai tört, Benyó vezet az első napon

Az első két kvalifikációs futammal elkezdődött a Ralikrossz-ob 2023-as szezonja. A Cross Car kategória bemutatkozott – mindjárt Super1600-zal vetekedő időeredményekkel.

Miután a téli szünetben aggodalmak merültek fel a SuperCars mezőnnyel kapcsolatban, végül nyolc autó nevezett a kategóriába (három külföldivel) a húsvéti versenyre. Az ötszörös magyar bajnok Kárai Tamás a leggyorsabb volt a két szabadedzésen, de az első előfutamon összetörte az Audit – Benyó Máté kezdett elsőséggel. Kárai a másodikon hozta az első pozíciót. Összesítésben így Benyó vezet a lengyel Zbigniew Staniszewszki és az így is harmadik címvédő előtt.

A Super1600 kétszeres bajnoka, Körmöczi Balázs jó formában tért vissza a Super1600-ba, mindkét kvalifikációs futamot megnyerte három ellenfele előtt. Az STC +2000-ben Bészi és Vámosi Tibor, a -2000-ben Held Zoltán és Roman Castoral szerezte az első helyeket, mindkét esetben utóbbi versenyző vezet. A nemzetközi kategóriák közül a legnépesebb a 12 fős STC -1600, ahol Siebel Balázs és Körmöczi Gergő egálban állnak az élen.

Máriapócson debütál az országos bajnokság új, 12. kategóriája, a Hankook Cross Car Kupa, amely öt autóval indult el. A géposztály sebessége figyelemreméltó, a Super1600-zal vetekedő időeredmények születtek, elsősorban a két futam alapján leggyorsabb Kovács Domonkostól.

Fotó: Korda Racing

Related posts

Leave a Comment