Kárai: Az ob teszt, a vb-n nincs messze az élmezőny

Az előző két szezon fölényes megnyerése után peches éve van Kárai Tamásnak hazai fronton, de a magyar bajnokság számára valójában csak teszt: az Európa-bajnokságra és WRX-es vendégszereplésre koncentrál idén az új Audival. A háromszoros országos bajnok hétvégén döntőben szerepelt Rigában: mi még előtte, a Kakucsringen beszélgettünk vele.

Az RX OB negyedik fordulóján az előfutamok szerint Kárai tűnt a fő favoritnak, hiszen mind a hármat megnyerte: hétvégéje azonban idő előtt, az elődöntő első kanyarjában véget ért egy hármas baleset legrosszabbul járó résztvevőjeként. A ralikrosszos mégsem volt úgy elcsüggedve, mint gondoltuk volna: nem az eredményért ment Kakucsra.

„Nagyon jól alakult a hétvége, rengeteg mindent ki sikerült próbálnunk itt az autón, egy tesztjelleggel fogtuk fel ezt a kakucsi versenyt. Az elődöntőben nem úgy sikerült, ahogy mi gondoltuk volna, történt egy komolyabb baleset, aminek én voltam a szenvedő alanya, és így nem sikerült bejutnunk a döntőbe” – összegezte hétvégéjét Kárai.

Verseny versenyt követett Kárai számára augusztus-szeptemberben, hiszen a kakucsi futam utáni napon már indult kifelé az Audi S1 a következő hétvégi rigai Eb-fordulóra – amelyen végül hatodik lett –, két héttel korábban pedig a világbajnokságon szerepelt Kouvalában, Finnországban, ahol 13. és 17. helyet szerzett.

„Egy új helyszín volt, jó pár autó most ment ezen a pályán először, egy nagyon technikás, nagyon jó pálya volt. Az időjárás folyamatosan változott, úgyhogy nem lehetett számolni vele, így az autó beállításai is nehezek voltak, de megpróbáltunk helytállni. A köridejeink szerintem nem voltak annyira az élmezőnytől elmaradva, de ha következőleg visszamennénk, akkor sokkal erősebbek tudnánk lenni.”

Megkérdeztük, milyen nemzetközi szereplések várnak még rá a következő időszakban:

„Most egy Európa-bajnoki futamon fogunk részt venni, ez a rigai verseny lesz a következő hétvégén, ahol szeretnénk a döntőbe kerülni. Október közepén lesz egy portugál vb-futam, ahol még megjelennénk. Bízunk benne, hogy helyt sikerült állnunk” – mondta Kárai. A döntős szereplést Lettországban be is váltotta, a portugál versenyre vonatkozó terveit azonban keresztülhúzták a szervezők, akik törölték a versenyt a helyi szigorítások miatt.

Related posts

Leave a Comment