Az első futamok után Benyó vezet Máriapócson

A hazai szezonzáró első napja végén az autót váltó Benyó Máté, Körmöczi Balázs, Koncseg Zoltán, Janzer György, Körmöczi Gergő és Nagy Benjámin állnak az első helyen a különböző kategóriákban.

Nem a megszokott erősorrendet tükrözik a SuperCar szombati eredményei, mivel erősen szerepelt a mezőny visszatérője és egy autót váltó versenyző. Az első szabadedzésen még Kárai Tamás volt a leggyorsabb, a másodikon azonban a több mint tíz év után ralikrosszversenyen induló ifj. Kiss László diktálta a tempót. Az első tétre menő felvonást, az első előfutamot pedig Benyó Máté nyerte, aki autót cserélve Skoda Fabiát vezet a szezonzárón. 0,376 másodperccel előzte meg Kisst, a további sorrend Mózer Attila, Mózer Márk és a bajnoki cím fő esélyese, Csucsu.

A Super1600-ban heten is indulnak a hétvégén, csatlakozott a kategóriához Ferjáncz András és Cohen Neer, az élen azonban minden felvonásban a pontversenyt vezető Körmöczi Balázs végzett. A SuperTouringCars +2000-ben Koncseg Zoltán nyerte az első előfutamot, -2000-ben (ahol újra nem indul Roman Castoral, így biztosan magyar versenyző lesz a bajnok) Janzer György, -1600-ban Répási Róbert volt a leggyorsabb.

A kupákban két előfutam is lement szombaton, a Magyar Kupában mindkettőn Körmöczi Gergő volt a leggyorsabb Siebel Balázs előtt. Megfogyatkozott a Swift Hybrid RX Cup és a Hankook Racer Cup mezőnye is, előbbiben négyen, utóbbiban hárman indulnak csak Máriapócson. A kakucsi győztes Nagy Benjámin továbbvitte a lendületét, és mindkét futamon a leggyorsabb volt a hibridek között, a HRC mezőnyében Takács Balázs és Somogyi Márk hoztak le egy-egy futamot.

A további kategóriákban Kovács Sámuel (MX5 Kupa), Kisharsányi (Astra Kupa), Szabó Bulcsú (Swift Kupa) és Néveri Konrád (Junior Kupa) állnak az első helyen két előfutam után. Részletes eredmények itt találhatók.

Related posts

Leave a Comment