Átalakul a Hankook Racer Cup, ők lesznek a versenyzők

Az RX OB suzukis kategóriájában a következő szezontól – az eredeti filozófiájának megfelelően – az utánpótlás nevelésére fektetik a hangsúlyt. Az eddig bejelentett versenyzők 11 és 17 év közöttiek, lány is van köztük.

A korábban gyorsasági szakágból ismert Hankook Racer Cup 2019-ben csatlakozott a ralikrossz-ob-hez kategóriaként. Az első szezont Makai György nyerte, az idei bajnok Somogyi Márk lett, de főszereplő volt a kategóriában Kismarty-Lechner Gábor és Boldizs Bence is. Fiatalok és rutinos pilóták vegyesen alkották a mezőnyt, amelynek létszáma sajnos fokozatosan fogyatkozott, a szezonzárón már csak hárman indultak el.

A 2021-es évtől fogva azonban újra feldúsul a létszám, köszönhetően annak, hogy a HRC utánpótlás-kategóriává válik: fiatal versenyzők hasonló gyülekezőhelyévé, mint a Junior Kupa. A ranglétrán várhatóan egy fokkal feljebb foglal majd helyet, hiszen számos versenyző a Junior Kupából érkezik, de lesz MX5 Kupából átigazoló résztvevő és ralikrosszban teljesen újonc is. A legfiatalabb a 11 éves Csuti Máté lesz, a legidősebb a 17 éves Kovács Sámuel.

Az eddig megnevezett névsor hét főből áll, ők biztosan ott lesznek a HRC mezőnyében jövőre: Kovács Domonkos (Junior Kupa), ifj. Nedecki László (Junior Kupa), Kovács Sámuel (MX5 Kupa), Bagaméri Bálint (FRT Kupa), Csuti Kristóf (Junior Kupa), Csuti Máté (Junior Kupa), Turán Lotti (először versenyez).

Related posts

Leave a Comment