A három testvér

Van ok a büszkeségre a Körmöczi családban: a 11 éves Ákos a Junior Kupában és a MiniMaxban is megszerezte első győzelmeit, a 18 éves Gergő új kategóriában, az STC –1600-ban bizonyít, ikertestvére, Balázs pedig a Super1600 címvédő magyar bajnokaként nem csupán idehaza, hanem a CEZ-ben is elkezdett első helyeket szállítani.

A legkisebb fiú, Körmöczi Ákos még mindig csupán 11 éves, de már megszerezte első sikereit a ralikrosszban. A Junior Kupában, ahol a tavalyi volt a tanulóéve, második szezonját mindjárt egy magabiztos győzelemmel kezdte: a 18 év alattiak mezőnyében mindhárom előfutamot, a saját elődöntőjét és a döntőt is megnyerte. Máriapócson következett a folytatás: bár az esős futamokon nem ő volt a leggyorsabb, az elődöntőben és döntőben meg tudta ismételni az első helyeket, így közel maximális ponttal vezeti a bajnokságot.

A ralikrossz mellett Ákos a gokartozással sem hagyott fel: sőt, bár kora alapján maradhatna a MicroMax kategóriában, termete és súlya miatt már most a MiniMaxra váltott. Hogy cseppet sem volt elhamarkodott a szintlépés, azt a magyar bajnokság harmadik versenyén bizonyította. Bár Kecskeméten eleinte érződött rajta, hogy a könnyebben irányítható ralikrosszos Suzukiból nem egyszerű gokartba visszaülni, felépítette hétvégéjét, és mindhárom futamot, az elődöntőt, a döntőt és a szuperdöntőt is megnyerte.

Nagy testvére, Körmöczi Gergő is kategóriát váltott a ralikrosszban: mivel a Skoda Felicia túl erős lenne a Magyar Kupa rajtrácsán, a nagyobb kihívás érdekében magasabbra, a SuperTouringCars –1600-ba lépett. A Szada Ring Racing versenyzője már első nekifutásra, a Kakucs Ringen előfutamokat nyert, a döntőben pedig másodikként intette le a kockás zászló, az eredményt azonban elvették tőle, mivel nem működött a fedélzeti kamera. Folytatásként a RabócsiRingen Gergő ugyancsak megnyert négyből két kvalifikációs futamot, a fináléban pedig ötödik helyet szerzett. A fiatal versenyző derekasan helytáll és harcol, így már nincsen messze, hogy összeálljon a teljes hétvégéje és a dobogóra, lehetőleg a középső fokára álljon.

A másik iker, Körmöczi Balázs már első nekifutásra, 2020-ban megnyerte a Super1600 kategóriát, idén pedig a géposztályban maradva még magasabbra tette a lécet. Az országos bajnokság első két versenyén ő vitte el a legértékesebb serlegeket, Kakucson százszázalékos mérleggel, Máriapócson pedig kaotikus előfutamok után szépen felzárkózva. Mivel a Közép-európai Zóna fordulóin erősebb mezőny gyűlik össze, az S1600 magyar bajnoka a CEZ versenyeire is benevezett a Suzuki Swifttel: az első külföldi próbatétel, Greinbach kiváló eredménnyel zárult. Ausztriában a mezőnyben volt az Európa-bajnokságon szereplő cseh Jan Cerny, a szoros csatákból azonban Balázs jött ki nyertesen, így 2021-ben háromból harmadik versenyét is győzelemmel zárta. A sikereket látva a Körmöczi családban már azon tanakodnak, hogy lassan időszerű lenne a Super1600 legmagasabb szintjén, az Európa-bajnokságon megmérkőzni a kontinens legjobbjaival.

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment