Vadkutyák: A két Nedecki első közös ralikrosszversenye

Magasabb kategóriába lépett ifj. Nedecki László, azaz Kis Vadkutya, aki a Hankook Racer Cupban folytatja versenyzői pályafutását, ráadásul döntős szereplésekkel kezdett az első két hétvégén. Máriapócs különleges pillanat volt, hiszen a Vadkutya néven ismert id. Nedecki László rajthoz állt élete első ralikrosszos hétvégéjén.

Három nevelőszezont töltött a Junior Kupában, így idén eljött a váltás pillanata ifj. Nedecki László számára: a Hankook Racer Cup kézenfekvő sorozatnak bizonyult, hiszen az azonos Suzuki Swiftekkel futott kategória ebben az évben utánpótlás-nevelő sorozattá vált, és a magyar bajnokság egyik legnépesebb mezőnye alakult ki benne. A Kis Vadkutya becenevű versenyző pedig egyértelműen a fiatal tehetségektől hemzsegő keret első felébe tartozik: a kakucsi szezonnyitón ötödik, a folytatásban, Máriapócson negyedik lett.

„Kiöregedtem a Junior Kupából, ezért csapatommal azt a döntést hoztuk, hogy a Hankook Racer Cup kategóriában folytatom. Nagyon jól zajlott ez a váltás, hiszen korábbi, Junior Kupás csapattársaim közül sokan ebben a sorozatban vesznek részt, többek között ezért is remek társaság alakult ki. Ebben a kupasorozatban erősebb autóval szerepelünk, és komoly előrelépés van a versenyzés területén is, mert több segítséget és lehetőséget kapunk vezetéstechnikai és csapatszintű felkészülések terén” – kezdte beszámolóját a váltásról ifj. Nedecki László.

„Mivel vállműtétem volt, az autóval csak késve tudtam megismerkedni a többiekhez képest, így az első két futamon elért eredményeimet nagyon jónak ítélem meg. Természetesen a dobogó elérése fontos lenne számomra, kitűzött célom az év végi első három, ami ebben az erős mezőnyben nem lesz egyszerű. A máriapócsi futamok után látható, hogy a Hankook Racer Cup sorozat a hazai ralikrosszban az egyik legizgalmasabb és leglátványosabb kategória, amit érdemes figyelemmel kísérni!” – mondta el a 17 éves versenyző.

A pünkösdi versenyen a RabócsiRingen ráadásul nem csak egy Nedecki László volt a pályán: az édesapa is versenyzett, méghozzá a Swift Hybrid RX Cup osztályban. Számára ez bemutatkozó futam volt, hiszen korábban még sosem ralikrosszozott.

„Családi meglepetésként kaptam ezt a lehetőséget, ez volt az első verseny, amin apa és fia együtt rótták a köröket” – beszélt vendégszerepléséről Nedecki László. „Korábban egyáltalán nem volt még ralikrosszos tapasztalatom, először vettem részt egy teljes hétvégén. Elégedett vagyok az ötödik helyezéssel, hiszen nem akartam beleszólni a többi versenyző bajnoki küzdelmébe, de a szombati harmadik hely azért bizonyította, hogy navigátor nélkül is el tudok vezetni egy versenyautót! Az én világom a rali, ezért azt még nem tudjuk, hogyan tovább” – összegezte az apa a máriapócsi hétvégét.

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment