Nagykorú lett Kis Vadkutya

Versenyen még hiányzik a dobogó – Máriapócson váltóhiba fosztotta meg tőle –, de összetettben már az első háromban van ifjabb Nedecki, aki a kakucsi hétvégén töltötte be a 18-at.

Szeptember 12. kettős fontosságú nap a Nedecki családban: ekkor ünnepli születésnapját ifj. Nedecki László, ralis édesapja után kapott becenevén Kis Vadkutya, és általában a dátum környékére esik a kakucsi ralikrosszhétvége is. Most teljesen egybeesett a kettő: Lackó 18. születésnapja – egy fiatalok számára misztikus szám – a verseny vasárnapja volt. A tortás ünneplést előrehozták péntek estére, így hétvégén már a versenyzés kerülhetett a fókuszba: Kis Vadkutya negyedik pozíciót szerzett a Hankook Racer Cup döntőjében.

Ez a negyedik hely jellemzi a fiatal pilóta teljes szezonját: minden egyes döntőben negyedik vagy ötödik pozícióban végzett. Ilyen sorozat után természetesen nagyon várja már, hogy végre felállhasson a dobogóra – Kakucs után, a második máriapócsi viadalon kilátásban is volt az eredmény egy műszaki problémáig.

„Nagyon szeretnék már az első háromban végezni. Máriapócson erre nagy esély is volt, hiszen a kvalifikációs futamaimat megnyertem. Már azt mondtuk, meglesz a második vagy harmadik hely, de aztán jött a váltóprobléma. Kettes sebességi fokozatom egyáltalán nem volt, így visszacsúsztam az ötödik helyre” – beszélt ifj. Nedecki az év ötödik hétvégéjéről, melyet szezonja eddigi legerősebbjének tart. Annak ellenére, hogy a dobogó még várat magára, stabil eredményei révén a bajnokságban már a harmadik helyen áll.

A fiatal pilóta nem csupán évei számában, de a versenyzésben is kezd nagykorúvá válni. Kategóriaváltásának köszönhetően jelentősen fejlődött ebben az évben: „Úgy érzem, sokat változtam. A Hankook Racer Cupban nagyon odafigyelnek a felkészítésünkre, már attól kezdve, hogy életmód-tanácsadást kapunk, a futamok előtt közös bemelegítés van. A versenyek után gyűlésen veszünk részt a csapattársakkal, és átbeszéljük, ki mit rontott el, hogyan lehetett volna egy balesetet elkerülni. Igyekeznek minél jobban fejleszteni minket.”

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment