Újra bajnok a két Szabó fiú

Az előző, 2020-as évet Szabó Bulcsú és Csanád is maximális eredménnyel, a bajnokság megnyerésével zárta. Titkolt vágyuk volt, hogy ebben az évadban számukra új kategóriákban indulhassanak. Végül a Magyar Kupa két divíziójában álltak rajthoz – ismét a lehető legsikeresebben.

Bulcsú a Swift Kupa megnyerése után immár a következő lépcsőfokra lépett, a Magyar Kupa 1600-as géposztályában folytatta a versenyzést. Egy számára teljesen új kategóriában indult, saját építésű autóval, amelynek építésénél a csapat latba vetette korábbi versenytapasztalatait. A hatodik generációs Honda Civic megállta a helyét, a kezdeti technikai problémák kiküszöbölése után az autó nagyon jól működött, s a bajnoki dobogó legfelső fokáig repítette Bulcsút. A márka iránt kialakult vonzalmát mutatja, hogy Bulcsú jövőre, ha betölti a 17. életévét és jogosítványa lehet, utcára is ezt a márkát szeretné használni.

Csanád, aki 2020-ban megvédte Junior bajnoki címét, az idén vágott bele a felnőttek küzdelmébe. A Magyar Kupa 1400-as géposztályában indult az édesapjától örökölt autóval, egy Suzuki Swift GTI-vel. A kezdeti megilletődöttség után gyorsan felvette a versenyt a nála sokkal rutinosabb és tapasztaltabb versenyzőtársakkal. A szezon elején a technika ördöge bosszantotta Csanádot, de az év közbeni fejlesztésekkel, a csapat odaadó munkájával sikerült úrrá lenni a nehézségeken. Egy rendkívül kiélezett és az utolsó pillanatig nyitott bajnokságot nyert meg, amely a nyirádi záró futamdöntőjében dőlt el az ő javára. 14 évesen, nyolcadik osztályos tanulóként talán ő a legfiatalabb versenyző, aki ebben a kategóriában bajnoki címet szerzett.

„Bulcsú nagy terveket szövöget a jövő évre, amelyeket titokban tart, de bízik a meglepetés erejében. Csanád hasonlóképpen, mint a korábbi években, szeretné megvédeni bajnoki címét” – mondta el a jövőről az apa, Szabó Szilárd, aki szintén rajthoz állt néhány bajnoki fordulón, a SuperTouringCars –1600 kategóriában. „Egyúttal megragadnánk az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk barátainknak és segítőinknek, akik ehhez a sikerhez hozzásegítettek minket munkájukkal, mérhetetlen kitartásukkal és fanatizmusukkal.”

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2021-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment