Domináns Dominik

Fölényes volt a szezon folyamán, mégis pár pont különbséggel szerezte csak meg a végső győzelmet a Swift Hybrid RX Cupban Vaskó Dominik: a máriapócsi tűzeset gondoskodott róla, hogy a kategória az utolsó pillanatokig szoros maradjon.

Az európai szinten egyedülálló, hibrid hajtású sorozat mezőnye szinte teljesen kicserélődött 2020-hoz képest. A tavalyiak közül csak az előző évi bronzérmes, Vaskó Dominik maradt a rajtrácson, aki tapasztalatából profitálva győzelmi sorozattal kezdte az évet: a 133 + 66 lóerős Suzukival nyert a Kakucs Ringen, majd Máriapócson, és bár az üldözők egyre jobban megnehezítették a dolgát, Greinbachban és újra Kakucson is. A RabócsiRingen tartott második versenyen azonban, mikor hatalmas pontelőny birtokában már-már hátradőlhetett volna, egy technikai gond teljesen átrajzolta a bajnokság képét…

„A kezdeti előny csak a második versenyig tartott, utána mindenki megszokta az autót, és felvette a tempót. A szoros küzdelem ellenére is sikerült nyerni, az első négy versenyen összeálltunk az autóval, fejben is sikerült összeraknom magam, így olyan időket tudtam autózni, amelyekre büszke vagyok” – idézte fel szezonja alakulását Vaskó Dominik. „Máriapócsra már úgy mentünk vissza, hogy mindegy, hol végzek, igazából már megvan a bajnoki cím, aztán jött a tűzeset, ami mindent lenullázott, ugyanis az első előfutamon történt, emiatt a szabályok értelmében egyáltalán nem szereztem pontot a hétvégén. Három pont hátránnyal mentem Nyirádra, ahol azért megéreztem a nyomást, hiszen az ellenfelem előtt kellett végeznem. Ez végül sikerült is, a döntőt már végig vezettem, így pár pontos előnnyel sikerült a bajnoki címet megszereznem.”

A domináns kategóriabajnok sikere után szünetet tart versenyzői pályafutásában: a 2022-es szezon a tervek szerint kimarad, de nem utoljára láttuk Vaskó Dominikot a versenypályán.

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2021-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment