Kárai és Szíjj az élmezőnyben Nyirádon

Elkezdődött a Magyarországra 2013 után visszatérő Ralikrossz Európa-bajnokság hétvégéje. Szombaton két előfutamot tartottak az RX1 és RX3 számára, összesen nyolc magyarral.

Az Eb-cím nagy favoritjának tartott Anton Marklund mindkét futamot megnyerte az RX1-ben, a 2017-es Európa-bajnok svéd mögött mindkétszer Enzo Ide zárt a második helyen. A magyarok között a mezőny állandó tagja, Kárai Tamás hatodik helyet szerzett az első menetben, a másodikon azonban hátul végzett. Itt a csak Nyirádra nevezett Kiss László és Koncseg Zoltán végeztek legelöl, hetedik-nyolcadik helyen a 20 fős mezőnyben. Rajtuk kívül Mózer Attila és Mózer Márk is jelen van, a hétvégére nevezett Luigi azonban hiányzik.

A jóval kisebb, mindössze 11 fős RX3-ban a cseh Jan Cerny és a belga Kobe Pauwels nyerte a futamokat. Az elsőben Szíjj Zsolt előkelő negyedik helyet szerzett, de az audist kizárták a másodikban. Itt Répási Róbert hatodik helyen végzett, egy pozícióval a kategória harmadik magyarja, Ferjáncz András előtt. A géposztály magyar bajnoka, Körmöczi Balázs még a verseny előtt visszalépett a hétvégétől.

Az akció java vasárnapra marad Nyirádon. Idén a világbajnokságon is bevezetett új formátum szerint csak három előfutamot tartanak, viszont megtartják a Progression névre hallgató kört, amelyen az előfutamok sorrendje alapján az elődöntőkbe jutás a tét. A megszokott hat helyett öt-öt fő vesz részt a két elődöntőben és döntőben.

Related posts

Leave a Comment