Az első győzelem

Már Máriapócson, a szezonnyitón közel került hozzá, a második versenyen pedig sikerült: a Nolen Racing versenyzője végre győzött egy döntőben, így ő ünnepelt a dobogó legfelső fokán. Az új cél megnyerni az STC -1600 bajnoki címet.

Ifj. Pallag-Bozsák Csaba már a RabócsiRingen közel volt hozzá, hogy megszerezze első győzelmét a SuperTouringCars -1600 kategóriában, miután négyből három előfutamot a nyolcfős mezőny élén zárt. A döntőben elmelegedett a gumija, de még így is visszatért volna a jokerkörről üldözője, Kailbach Gergely elé, ha nem vált félre. A hiba következtében végül második hellyel indult a szezon, ami biztató előjel volt a folyatásra nézve.

„Az M-Ring érdekes pálya volt, hiszen nem feküdt nekünk egyáltalán, mikor tesztelni voltunk ott. Ennek ellenére megint a négyből három futamot hoztam. Mivel lóerőhiányban nem szenvedünk, mindig nagyon jó rajtot tudtam venni, a pályán pedig előzési lehetőség a jokeren kívül nem volt” – kezdve beszámolóját a monorierdei hétvégéről ifj. Pallag-Bozsák. „Bár csak négyen indultunk, így sem volt könnyű a dolgom, a döntőben látványos küzdelmet vívtunk Szabó Bulcsúval, és végül csak hat tizedmásodperc volt köztünk a különbség. Ez volt az első győzelmem az STC-ben, szóval nagyon elégedett vagyok! Meg szeretném köszönni a csapat egész hétvégi munkáját, apának és családomnak a támogatást, amit tőlük kaptam.”

A hosszú várakozás után dobogó középső fokára álló versenyző bevallja, a sok második és harmadik helyezés után már nem is emlékszik, mikor győzött utoljára bármilyen géposztályban. Arról azonban pontos elképzelései vannak, mikor szeretne legközelebb nyerni:

„Remélem, hogy a következő versenyt, Máriapócsot is az első helyen fogom zárni! Vezetjük a tabellát, és ebben a pozícióban maradnék a folytatásban is. Nagyon szeretnék bajnok lenni, idén pedig minden esély megvan rá, hogy sikerüljön” – mondta eltökélten az STC -1600 éllovasa.

Related posts

Leave a Comment