Kárai-siker a csehek előtt Fuglauban

Magyarok, osztrákok és csehek alkották a mezőnyt Ausztriában, a Ralikrossz-ob idei negyedik fordulóján. Kárai idei harmadik győzelmét szerezte a SuperCarsban, a visszatérő Wieszt Jankó remekelt a Super1600-ban, Ficza Ferenc pedig zsinórban harmadik győzelmét szerezte az STC -2000-ben.

Az előző két verseny szerény létszáma után tízen alkották a SuperCars mezőnyét, de közülük csak négyen voltak a magyarok: négy hazai és két cseh alkotta a kategóriát. Ez a nemzetközi felhozatal sem állta útját Kárai Tamásnak, aki a hétvége összes felvonását megnyerte, köztük a döntőt három másodperces előnnyel. A két cseh, Ales Fucik és Marek Joura állt fel a dobogóra, utóbbi mögött tizedekkel lemaradva Koncseg Zoltán lett negyedik. A legutóbb, Máriapócson győztes Benyó Máté még második volt a köztes eredménylistán, de a döntő első körében kiesett.

A magyar többségű hétfős Super1600-ban volt egy jól ismert név: a korábbi SuperCars-menő, Wieszt Jankó visszatért az ob-re. Suzuki Swifttel indult a kategóriában, és egy második helyezés után a második-harmadik előfutamot már meg is nyerte. A döntőben végül harmadikként végzett, a mezőny egyetlen külföldije, a cseh Jan Ratajsky, valamint, Laczkó Lehel mögött, aki lassan a magyar bajnoki cím toronymagas esélyesének nevezhető.

Gabay Zion kettő, Karl Schadenhofer egy előfutamot vitt a SuperTouringCars +2000-ben. Ennek ellenére a döntőt négyből negyedszer Vámosi húzta be, Gabay lett a második, csak mögöttük következett három osztrák Schadenhofer VW-je vezetésével. Ficza Ferenc zsinórban harmadik győzelmét aratta az STC -2000 kategóriában, csatlakozása óta verhetetlen, ráadásul ezúttal nyílt csatában győzte le a második helyre szoruló Roman Castoralt, pedig a köztes eredménylistán még a cseh felé billent a mérleg. Teltház volt a 14 fős STC -1600-ban, ahol a cseh Radek Dvorak nyert. Csak négy magyar indult, de egyikük, ifj. Pallag-Bozsák Csaba azért megszerezte a dobogó második fokát.

További győztesek: Végh Tamás (Magyar Kupa -1600), Szabó Csanád (Magyar Kupa -1400), Lóránt Benjámin (MX5 Kupa), Csuti Kristóf (Hankook Racer Cup), Panyik Dániel (Astra Kupa), Kelő Gere Ádám (Junior Kupa).

Related posts

Leave a Comment