Egy dobogó szépíti meg a Korda Racing ausztriai versenyhétvégéjét

Ahogy Pécsett, úgy az elmúlt hétvégén folytatódó 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokságon, az osztrák Fuglauban sem fogadta kegyeibe a sors a Korda Racing csapatát. Valamennyi versenyző nagy reményekkel érkezett, ám a Super1600-as kategóriában végül negyedikként záró Kovács Sámuelen kívül a többiek nem a legboldogabban távoztak Ausztriából.

A Korda Racing versenyzői nagy reményekkel érkeztek meg az ausztriai Fuglauba, ahol az elmúlt hétvégén rendezték meg az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokságának negyedik versenyét. Egy darabig minden ment a maga útján, ám az idő múlásával egyre több balszerencse érte a csapatot. A Supercarban a legutóbbi két versenyen egy második és egy első helyet szerző Benyó Máté Ford Focusa az elődöntőben egy ugratásnál olyan károkat szenvedett, hogy fel kellett adnia a versenyt. Ugyan a csapat mindent megtett, hogy a döntőben is megmutathassa Máté, mire is képes, de a két futam közötti idő kevés volt arra, hogy az autó versenyre alkalmas legyen. Felállt ugyan a döntő rajtrácsára, de csak pálcát döntött.

„Ez sajnos egy tipikusan olyan hétvége volt számunkra, amiből le kell vonni a tanulságokat és tovább kell lépni. Nem lehetek elégedett a teljesítményemmel, nehezen találtam a ritmust a hétvégen, éreztem magamon a mentális fáradtságot, amit az elmúlt időszak során cipeltem magammal és sajnos ez hatással lehetett most a teljesítményemre is. Az elődöntőben éreztem azt leginkább, hogy össze tudtam magamban annyira rakni a pályát, hogy harcolhatunk akár a győzelemért is. Sajnos egy ugratás következtében olyan károkat szenvedett az autó, hogy a döntőben csak pálcát dönteni álltam fel a rajtrácsra. A csapat minden tőle telhetőt megtett, hogy kijavítsa a károkat, de sajnos szerkezetileg olyan problémák léptek fel, amit már nem lehetett két futam között érdemben orvosolni. Most elvonulok picit pihenni és ismét összerakom magam a következő versenyre!” – közölte Máté.

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló Kovács Sámuelnek talán ez volt idén a legsikerültebb versenye, hiszen végig remekül vezetett, ami a végén egy ragyogó negyedik helyet hozott a fiatal pilótának.

„Életem egyik legizgalmasabb versenyén vagyok túl. Szombaton egész nap esett az eső. A szabadedzéseken küszködtünk az autó beállításával, de a csapat segítségével a kocsi futamról futamra egyre jobb lett. A verseny lényeges részét vasárnap futottuk, itt a kvalifikációs futamok után a negyedik helyen zártam, így a döntőben is ebből a pozícióból indultam. Eseménydús futam volt, egy remek joker taktikának köszönhetően a harmadik helyre tértem vissza, azonban az utolsó körben az előttem levő versenyzőt rossz helyen akartam megelőzni, így lecsúsztam a saras ívre, és visszaestem a negyedik helyre, ahol később a futamot is befejeztem” – fogalmazott Sámuel.

A Hankook Racer Cup mezőnyében induló Bagaméri Bálint, Korda Zsófia és Réka szintén nagy izgalommal várta az ausztriai bajnoki fordulót, ám végül egyikük sem jutott a fináléba. Zsófi remekül hajtott, a kvalifikációs futamok végén vezette is a női értékelést, ám miután az elődöntőben egy ütközés miatt kizárták, így a csapat egyetlen dobogós helyét megszerezve második lett a hölgyek összesítésében.

„Izgatottan vártam a fuglaui versenyt, ugyanis ezen a pályán senki nem tesztelt, így mindenkinek a szabadedzések alatt kellett megtanulnia a pályát. A kvalifikációk alatt egész jó időket tudtam autózni, viszont az elődöntőben a rajt után összeértünk Kovács Domival, ami miatt a következő körben lengették is a fekete zászlót. Nagyon tetszett a pálya is, remélem, mehetek még rajta a jövőben” – mondta Zsófi.

A kisebbik Korda-lány, Réka csalódottan érkezett haza Ausztriából, hiszen a 13. helyen zárta a kvalifikációt, így nem jutott be az elődöntőbe.

„Számomra ez a hétvége bizony nem az én hétvégém volt. A szabadedzések még zökkenőmentesek voltak, tanulgattam az addig ismeretlen pályát. Az első kvalifikáció annak ellenére nem volt rossz, hogy megcsúsztam egyszer. A második kvalifikációban megforogtam az egyik kanyarban, ahol teljesen szétestem fejben, és onnantól egyfolytában hibáztam. Vasárnap folytattam a megforgásokat, így lemaradtam az elődöntőről. Nagyon el voltam keseredve, de tudom, hogy minden rossz után jön valami jó, Nyirádon folytatjuk!” – állította Réka.

Bagaméri Bálint jól kezdett, a szabadedzéseken nagyon jó időket autózott, ám a kvalifikációban ő is elkezdett hibázni, és a második futamban – Zsófihoz hasonlóan – egy ütközés miatt kizárták, így nem jutott be az elődöntőbe.

„Egy nehéz hét van mögöttem, hiszen amellett, hogy sikeres érettségi vizsgát tettem, fel tudtam a versenyre is készülni, izgatottan vártam már Fuglaut! Sok jót hallottam a pályáról, ami nem is okozott csalódást, mert nagyon tetszett a vonalvezetése! Azon már meg sem lepődtem, hogy esővel indult a hétvége, és az edzések is jól alakultak! Mind a két edzésen a nyolcadik helyen végeztem. Sajnos a verseny további részén nem voltam túl szerencsés, lehet túl bátran kezdtem neki az előfutamoknak! Az első előfutamban az első helyről egy gumibálával ütköztem, a másodikban a rajt után Kacor Levivel akadtam össze amiért kizártak, a harmadikban pedig egy nagyon jó rajtot követően vezettem a mezőnyt de sajnos megforogtam. Megint sokat tanultam, és ide mindenképpen vissza szeretnék jönni” – ecsetelte Bálint.

A Korda Racing csapattulajdonosa abban bízik, hogy a gárda ezen a hétvégén minden szakágban letudta az évi rendes balszerencsés hétvégéjét.

„Nem sokszor fordult eddig elő, hogy a csapat egy versenyhétvégén két helyszínen is képviselje magát, arra meg aztán végképp nem volt példa, hogy mindkét helyen a legbalszerencsésebb csapat díját el is hozzuk. Nos, akkor ezen is túl vagyunk, és bízom abban, hogy ezzel le is zártuk ezt a peches időszakot. Máté akár a dobogó valamelyik fokára is odaérhetett volna, ám a sportág sajátossága utolérte őt, és egy bukkanó lett a végzete. Őszintén remélem, hogy a szabadsága alatt mentálisan felfrissül, és az év második felében ismét a győzelmekért harcol majd. Sami egészen parádésan vezetett, egész hétvégén egyszer hibázott, és pont ez a hiba fosztotta meg attól, hogy idén már másodszor is dobogóra állhasson. Bálint a szabadedzéseken felülmúlta önmagát, míg a kvalifikációs futamokon sajnos a nagy akarásnak nyögés lett a vége, de jó úton van, év végére akár egy finálé is összejöhet a számára. A lányok közül ezúttal Zsófit egy így is, meg úgy is megítélhető ütközés fosztotta meg a jó eredménytől, ám így is ő szerezte meg a hétvége egyetlen kordás dobogóját, míg Réka ezúttal szétesett fejben az első megforgását követően. Nem baj, ez a tanuló éve, ismerkedik az autóval és a pályákkal” – jelentette ki Korda Erik.

Forrás: Korda Racing

Related posts

Leave a Comment