Autót vált Benyó Máté Nyirádtól

A bajnokság második helyezettje elköszönt a Ford Focustól, amellyel az elmúlt kicsit több mint egy évben két győzelmet szerzett a Ralikrossz-ob-n. Csapata, a Korda Racing Mózer Attila Peugeot 208-asát vásárolta meg, azt az autót, amellyel 2021-ben Luigi ért el kiemelkedő eredményeket.

Benyó Máté harmadik SuperCars-évében harmadszor vált a szezon közben autót: 2020-ban a Mitsubishi Lancert cserélte Skoda Fabiára menetközben, tavaly pedig a Skodát a Ford Focusra, amellyel két döntős győzelmet is szerzett: az elsőt rögtön első nekifutásra, Greinbachban, a másodikat idén Máriapócson.

Még a 2022-es szezon vége előtt jön a következő váltás: a Korda Racing szert tett a Nyirád Motorsport Peugeot 208-asára, arra az autóra, amellyel korábban Mózer Attila és Luigi nyert ob-futamot, utóbbi pedig a CEZ-ben is sikeres volt az előző szezonban. Az Albatec-fejlesztésű Peugeot-t az Európa-bajnok Tommy Rustad is használta, mielőtt Magyarországra került. Benyó Máté az RXonline-nak megerősítette: már hétvégén, Nyirádon az új autóval fog harcba szállni.

Related posts

Leave a Comment