Held: Elöl vagy hátul? Nem számít!

Nagyon jól sült el a kategóriaváltás Held Zoltánnak, aki fél Európát bejárva végül zónabajnoki bronzérmet szerzett, s jövőre már bajnoki címért száll harcba.

„Első vagy hátsó hajtás? Mindegy, csak versenyautóba ülhessünk!” – így kezdte szezonértékelő beszámolóját az idén az STC +2000-es kategóriára váltó Held Zoltán, akinek építés alatt álló Volkswagen Polója nem készült el időben, de gyorsan feltalálta magát!

„Egy váratlan húzással megvettem Koncseg Zoli BMW-jét. Megismertem egy szuper jó kategóriát jó pilótákkal, s nem vallottunk szégyent” – folytatta a tavaly az STC –2000-ben legjobb magyarként ezüstérmet szerző versenyző. „A CEZ zónasorozatban az előkelő harmadik helyen zártuk az évet, bejártuk fél Európát, hat országban összesen tizenkét versenyen vettünk részt.”

Időközben elkészült Held Zoltán Polója is, így aztán jövőre ismét a –2000-es mezőnyben fog szerepelni, méghozzá nagy tervekkel: „Jövőre a bajnoki címért fogunk küzdeni, s remélem, az elmúlt két év tapasztalatait tudom majd hasznosítani. Ki szeretném még emelni a Vámosi RX csapatát, hiszen ennyi támogatást, segítséget és önzetlenséget nem tapasztaltunk még sehol. Vámosi Tibinek gratulálok a bajnoki címeihez és a CEZ összetett második helyezéséhez. Jövőre folytatjuk!”

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2022-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment