Csuti Kristóf: Hatból hat

Öt hétvégét is a maximális 30 ponttal zárta a fiatal ralikrosszos, aki a Motorsport Gamesen egy másik kategóriában is helytállt, míg öccse, Csuti Máté sokat fejlődve ötödik lett a bajnokságban.

Második évét teljesítette a Hankook Racer Cupban az RCM Motorsportot képviselő Csuti testvérpár, akik közül Kristóf címvédőként vághatott neki a szezonnak. Amiben ahhoz méltón is szerepelt: az első hat versenyt megnyerte, így a mínuszolós szabálynak köszönhetően az utolsó két fordulón már rajthoz sem kellett állnia a bajnoki trófeához.

„Tavaly volt egy totálkárunk Kovács Domival, amiből sokat tanultam arról, hogy mi az, ami már sok, és hogyan lehetek úgy gyors és konzisztens, hogy közben nem vállalom túl magam” – mesélte a 16 éves tehetség. „Egész évben úgy álltam hozzá, hogy nem feltétlenül mentem mindig 110 százalékon, és ha esetleg nem nyertünk meg egy előfutamot, akkor így jártunk. Igyekeztem az összeredményre fókuszálni. Ez sikerült is, hiszen egy 29 pontos és öt 30 pontos – ami a maximum – hétvégével zártam az első hat futamot, így már Greinbachban bajnok lettem.”

Ezt követően Kristóf a Motorsport Gamesre koncentrált (bár csapatát a hátralévő két versenyen is segítette telemetriázással és videóelemzéssel), ahol a számára új cross car junior kategóriában kilencedik lett. „Nagyon kevés tapasztalatom volt a riválisokhoz képest, a pályát sem ismertem, ehhez képest közel voltam köridőben. Versenyrutinban kell fejlődnöm még. Volt néhány hibám, de úgy gondolom, helytálltunk, és nagyszerű volt a magyar színeket képviselni.”

Kristóf testvére, Csuti Máté szintén erősen szerepelt a Hankook Racer Cupban: a mindössze 13 éves ralikrosszversenyző többször is a dobogó közelébe került, a szezont pedig végül az ötödik helyen zárta, ami két pozícióval jobb a 2021-es eredményénél.

„Nem volt egy kiemelkedő versenyem, inkább sok közepesen jó futamom volt. Idén is sajnos a negyedik hely a legjobb eredményem – abból viszont volt több is, azaz elég kiegyensúlyozottan teljesítettem –, bár a hétvégi összesített pontok tekintetében volt, hogy felfértem a dobogóra. Sokat fejlődtem a csaták során az előző évhez képest, gyorsultam is összességében, valamint mentálisan és fizikailag is előreléptem” – összegzett Csuti Máté.

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2022-ben jelent meg.

Related posts

Leave a Comment