Az első havas verseny és új győztes a Nitro RX-ben

Kanadában, a hóval borított Trois-Riviéres pályán tartották a szezon hetedik fordulóját. Oliver Eriksson uralta a hétvégét, testvére előtt nyert.

A Nitro Rallycross 2022-23-as szezonjának első két fordulóját Európában, a Lydden Hill pályán és Höljesben tartották nyáron, aztán következett az amerikai etap három őszi fordulóval. Januárban került sor a két kanadai forduló közül az elsőre Quebecben, ráadásul addig ismeretlen körülmények között: az 1070 lóerős elektromos autók havon mérkőztek meg egymással.

Ezek a körülmények a svéd Eriksson testvéreknek kedveztek: sorra nyerték futamaikat, de a párosból Oliver volt igazán formában, aki az előző arizonai versenyen szerezte idei első dobogóját, ezúttal viszont a győzelmet is elhozta – egyben megszerezve az elsőséget az Olsbergs MSE-nek. Bátyja, Kevin Eriksson tökéletes hátvédet játszott a döntőben, nem fenyegetve testvérét, akinek még lehet keresnivalója a bajnoki harcban, levédve a bajnoki éllovas Robin Larssont, így utóbbinak be kellett érnie a harmadik hellyel.

A hét nekifutásból hatszor dobogóra álló Larsson összetettben tetemes előnyben van: 344 ponton áll, míg a Kanadában csak hetedik Andreas Bakkerud 286 egységet szerzett: őket követi Fraser McConnell 276, Oliver Eriksson 265 és Travis Pastrana 221 ponttal. A másik kanadai verseny Albertában jön február 4-5-én, majd március 18-19-én a kaliforniai Glen Helen Raceway-n, dupla fordulóval fejeződik be a Nitro Rallycross első globális szezonja.

Related posts

Leave a Comment